Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vegetar

Falafel i pitabrød med salat — og agurkedressing med dild

(baseret på 402 kunders bedømmelse)

Ingredienser

1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
Persille
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk chiliflager
2 spsk hvedemel
Olie
Salt og peber
Sesamfrø
4 pitabrød
Salat
½ rødløg
½ agurk
100 g cherrytomater
Agurkedressing:
½ agurk
4 spsk græsk yoghurt
Dild

Ingredienser

2 dåser kikærter
3 fed hvidløg
Persille
1½ tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk chiliflager
3 spsk hvedemel
Salt og peber
Olie
Sesamfrø
6 pitabrød
Salat
3/4 rødløg
1 agurk
150 g cherrytomater
Agurkedressing:
½ agurk
6 spsk græsk yoghurt
Dild

Ingredienser

2 dåser kikærter
4 fed hvidløg
Persille
2 tsk spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk chiliflager
4 spsk hvedemel
Salt og peber
Olie
Sesamfrø
8 pitabrød
Salat
1 rødløg
1 agurk
200 g cherrytomater
Agurkedressing:
1 agurk
8 spsk græsk yoghurt
Dild

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Hæld væden fra kikærterne. Hæld dem i en blender. Skyl, tør og hak persille. Pil og pres hvidløg. Tilsæt hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og mel til kikærterne. Blend kikærteblandingen til en jævn, grov masse. Form små, flade bøffer af massen.
  2. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken og vend bøfferne i sesamfrø. Steg sprøde og gyldne i olie på en pande.
  3. Skyl og tør salat, agurk og tomater. Riv salat i grove stykker og læg på et fad. Halvér tomaterne. Del agurk, skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til senere). Pil løg, halvér og skær i tynde ringe. Fordel tomat, agurk og løg på salaten.
  4. Skær den anden halve agurk over på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken ud i små tern. Bland agurketern, græsk yoghurt og fintklippet dild, smah til med salt og peber.
  5. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren. Fyld salat og falafel i et pitabrød, og servér agurkedressingen til.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Hæld væden fra kikærterne. Hæld dem i en blender. Skyl, tør og hak persille. Pil og pres hvidløg. Tilsæt hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og mel til kikærterne. Blend kikærteblandingen til en jævn, grov masse. Form små, flade bøffer af massen.
  2. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken og vend bøfferne i sesamfrø. Steg sprøde og gyldne i olie på en pande.
  3. Skyl og tør salat, agurk og tomater. Riv salat i grove stykker og læg på et fad. Halvér tomaterne. Del agurk, skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til senere). Pil løg, halvér og skær i tynde ringe. Fordel tomat, agurk og løg på salaten.
  4. Skær den anden halve agurk over på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken ud i små tern. Bland agurketern, græsk yoghurt og fintklippet dild, smah til med salt og peber.
  5. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren. Fyld salat og falafel i et pitabrød, og servér agurkedressingen til.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Hæld væden fra kikærterne. Hæld dem i en blender. Skyl, tør og hak persille. Pil og pres hvidløg. Tilsæt hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, salt og mel til kikærterne. Blend kikærteblandingen til en jævn, grov masse. Form små, flade bøffer af massen.
  2. Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken og vend bøfferne i sesamfrø. Steg sprøde og gyldne i olie på en pande.
  3. Skyl og tør salat, agurk og tomater. Riv salat i grove stykker og læg på et fad. Halvér tomaterne. Del agurk, skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til senere). Pil løg, halvér og skær i tynde ringe. Fordel tomat, agurk og løg på salaten.
  4. Skær den anden halve agurk over på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær agurken ud i små tern. Bland agurketern, græsk yoghurt og fintklippet dild, smah til med salt og peber.
  5. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren. Fyld salat og falafel i et pitabrød, og servér agurkedressingen til.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2868 kJ (685 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 425 102 15
Kulhydrat 1596 381 56
Fedt 847 202 30

Godt at vide om opskriften

VEGETAR ELLER EJ – PRØV EN LÆKKER FALAFEL

En falafel er en form for vegetarisk frikadelle, der er lavet hovedsageligt på kikærter. Retten er meget udbredt i Mellemøsten, men er de seneste år også blevet populære herhjemme ikke mindst, fordi flere vælger en vegetarisk eller vegansk livsstil. Falafler indeholder nemlig en høj mængde protein og kan spises uden tilbehør, i pitabrød og salater – faktisk passer de til mange forskellige typer mad og smager bare fantastisk. Om du er vegetar eller ej, så bør du ikke gå glip af en lækker omgang falafler, og her på siden finder du derfor vores bedste bud på en opskrift.

Nogen oplever, at det kan være svært at holde formen på falaflerne med kikærter på dåse, da de er kogt i forvejen og derfor let smuldrer. Et trick kan her være at købe tørrede kikærter, selv bløde dem op i koldt vand henover natten og efterfølgende lave falafler heraf. Mange foretrækker at spise en form for dressing eller smørelse til falaflerne, og her er mulighederne mange. Du kan sagtens spise en simpel creme fraiche-dressing til dine hjemmelavede falafler, men en Haydari eller Ajvar dip, går også ufattelig godt til. Egentlig, så kan du gøre lige hvad du vil med falafler. De smager godt næsten uanset, hvad du tilsætter, og du kan endda sagtens spise dem oven på et stykke rugbrød, hvis du ikke har andet. Dog er det altid en god ide at putte dem i et lækkert pitabrød, som opskriften her lægger op til.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu