Kyllingelårsteak med mexicansk ris og jalapeño/koriander-crema
35-45
5 dages holdbarhed

Kyllingelårsteak med mexicansk ris og jalapeño/koriander-crema

"Crema" er en cremet sauce, der ofte serveres til mexicansk mad. Den mest almindelige udgave af denne sauce minder mest om let fløde, men i denne ret er der tilsat både koriander og jalapeño for en ekstra god og frisk smag!

Ingredienser

Allergener
 • Laktose,
 • æg,
 • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

 • Olie
 • Salt
 • Peber

Det skal du bruge

Spidskommen
½ tsk
Paprika
½ tsk
Lime
½+¼ stk
Kyllingelårsteak
2 stk
Rød peber
½ stk
Rødløg
½ stk
Hvidløg
½ fed
Bønner
½ dåse
Majskerner
140 g
Basmatiris
135 g
Hakkede tomater
1 dåse
Hønsebouillon
¼ pose
Koriander, frisk
½ pakke
Mayonnaise (Æg)
1 spsk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Jalapeños
¼ glas
Ernæringsberegning (pr. portion)
 • Energi 875 kcal
 • Fedt 32 g
 • Kulhydrater 94 g
 • Protein 52 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
 2. Marinade: Kom spidskommen og paprika i en skål sammen med 1 spsk olie, lidt salt og saft fra halvdelen af limen. Del kyllingelårsteak i to og vend dem i marinaden. Lad det trække mens du forbereder det næste.
 3. Forberedelse: Skyl, rens og skær peberfrugten i tern. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Si lagen fra bønnerne og majsene.
 4. Kyllingelårsteaks: Varm en stegepande op til middelhøj varme og tilsæt lidt olie. Steg kyllingen i 2-3 min. på skindsiden indtil den har fået let farve. Vend dem og steg 2 min. på den anden side. Tag dem af panden og sæt til side.
 5. Mexicanske ris: Kom lidt mere olie på den varme pande. Steg peberfrugt, løg og hvidløg i 2-3 min. Kom ris, majs, bønner, hakkede tomater, bouillonen, 1 dl vand og evt. rester af marinade fra trin 2 i. Bring det i kog under omrøring og kom det over i et ovnfast fad. Læg kyllingen ovenpå med skindsiden opad. Dæk fadet med alufolie og steg det hele midt i ovnen i 15 min. Fjern derefter folien og steg videre i 5-10 min. til kyllingen er gennemstegt.
 6. Jalapeño/koriandercrema: Skyl koriander og pluk bladene af stilkene. Kom stilkene og halvdelen af ​​bladene i et litermål eller minihakker sammen med mayonnaise, yoghurt, jalapeños uden væde (reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt) og saft fra resten af ​​limen. Blend det med en stavblender og smag til med salt og peber.
 7. Servering: Lad risene hvile i 5-10 min. inden servering og top med resten af ​​korianderen. Servér jalapeño/koriandercrema til retten.