Sundhed og ernæring

God mad smager ikke bare godt, men er også godt for dig. Hos RetNemt ønsker vi at give vores kunder de bedste forudsætninger for at få en sundere og mere balanceret kost, så de kan få alle den næring, de har brug for.

Prøv en måltidskasse nu

Fødevarestyrelsens kostråd

Når vi udvikler vores opskrifter og retter, tager vi udgangspunkt i Fødevarestyrelsens kostråd. Blandt andet går kostrådene på at spise planterigt, varieret og ikke for meget, samt at spise flere grøntsager, flere frugter og mindre kød. Med 60 forskellige retter på menuen hver uge gøres det nemt for vores kunder at opnå en mere varieret kost. Der er altid en række vegetarretter og retter med fisk og skaldyr på menuen, så man nemt kan skrue ned for indtaget af kød og op for indtaget af grønt, bælgfrugter og fisk. Blandt vores specialvarer har vi desuden et udvalg af frugtkasser, så vores kunder kan få nok med frugt i hverdagen.

Ernæringsberegnede opskrifter

Vi mener, at det skal være nemt at træffe sunde valg. Derfor beregner vi altid næringsindholdet af alle vores opskrifter, så du nemt holde styr på sammensætningen af proteiner, kulhydrater og fedt. Næringsindholdet af vores retter fremgår altid af opskrifterne, og alle vores retter er udviklet og testet af professionelle kokke og menudviklere, der forstår sig på sundhed, ernæring og gode smagsoplevelser.

Næringsindholdet varierer naturligvis fra ret til ret. I 2023 havde den gennemsnitlige ret på vores menu følgende ernæringssammensætning:

  • Energiindhold: 752,4 kalorier pr. portion
  • Protein: 24,5 E%
  • Grøntsager: 221 g pr. portion
  • Fedt: 32,5 E%
  • Heraf mættet fedt: 10,5 E%
  • Kulhydrater: 43 E%
  • Salt: 3,4 g pr. portion

Energiindhold

Ifølge Nordic Nutrition Recommendations 2023 er det estimerede gennemsnitlige energibehov for en voksen med et gennemsnitligt aktivitetsniveau 2393 kalorier per dag. Vi beregner, at aftensmaden udgør omkring 25-30% af det daglige energibehov, hvilket svarer til 598-718 kalorier. Vi tager udgangspunkt i disse tal, når vi udvikler vores opskrifter. På den måde sikrer vi, at portionerne er afpasset til den gennemsnitlige voksen.

Allergener

Allergener fremgår altid af opskrifterne. Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Vi anbefaler dog altid at kontrollere indholdet af de varer, du modtager i kassen.

Særlige diætbehov

Er du glutenallergiker, laktoseintolerant eller har du særlige diætbehov, kan du nemt filtrere retterne på ugens menu, så du kun ser retter, der passer til dig og dine behov. Det fremgår altid af opskrifterne, hvis retterne er laktosefri eller glutenfri.

Vil du vide mere om vores måltidskasser?

Hos RetNemt ønsker vi med vores måltidskasser at give vores kunder de bedste forudsætninger for at lave sund og nærende aftensmad. Med frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge er der altid noget for enhver smag, så du og familien kan nyde den gode smag af sund og varieret aftensmad, der kan laves på ca. 30 minutter.

Prøv en måltidskasse nu
Missing alt

Bestil nu og få

Bestil nu og spar op til kr.

Prøv en måltidskasse nu