Koreansk burger med hurtig kimchi
25-35
4 dages holdbarhed

Koreansk burger med hurtig kimchi

Koreansk inspireret burger med hurtig kimchi og sesam stegte gulerødder.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
2 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
½+½ spsk
Ingefær
15 g
Snittet spidskål
125 g
Solo hvidløg
½ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Ketchup
½+½ spsk
Tomatpuré
½+½+1 spsk
Sambal oelek
1+½ tsk
Hakket oksekød
300 g
Rasp (Gluten, Hvede)
1 spsk
Honning
½ spsk
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
½ spsk
Burgerbolle (Æg, Gluten, Mælk, Sesamfrø, Hvede, Laktose)
2 stk
Rødløg
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 417 kcal
  • Fedt 17 g
  • Kulhydrater 31 g
  • Protein 35 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Hvis ikke du ønsker retten for stærk kan du reducere mængden af sambal oelek

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Sesambagte gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie. Drys halvdelen af sesamfrøene over og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen 12-14 min.
  3. Kimchi: Riv ingefær og kom halvdelen i en skål sammen med spidskål. Tilsæt presset hvidløg, hvidvinseddike og den første andel af ketchup, tomatpuré, sambal oelek og lidt salt. Rør det hele godt sammen og lad det trække.
  4. Sesamfrø: Rist resten af sesamfrøene på en tør pande i ca. 2 min. til de får lidt farve. Sæt til side.
  5. Burgerbøf: Kom kødet i en skål og tilsæt rasp, sambal oelek, tomatpuré, 1 spsk vand, salt og peber. Rør det sammen og form til bøffer, så de passer til bollerne. Varm en stegepande op med lidt olie. Steg bøfferne ca. 5 min. på hver side.
  6. Dressing: Rør de ristede sesamfrø, honning, soja, ketchup, tomatpuré og resten af ingefæren sammen i en skål.
  7. Brød: Varm burgerbollerne med i ovnen de sidste min.
  8. Servering: Pil rødløg og skær i skiver. Byg burgeren op med bøf, løg, kimchi og dressing. Servér med sesamstegte gulerødder.