Koreansk burger med hurtig kimchi
30
4 dages holdbarhed

Koreansk burger med hurtig kimchi

Koreansk inspireret burger med hurtig kimchi og sesam stegte gulerødder.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • sennep,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • byg,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
200 g
Sambal oelek
1½ tsk
Sesamfrø
1 spsk
Ingefær
15 g
Spidskål
½ stk
Hvidløg solo
½ stk
Ketchup
1 spsk
Tomatpuré
2 spsk
Hvidvinseddike
½ spsk
Hakket oksekød
300 g
Rasp
1 spsk
Sojasauce
½ spsk
Honning
½ spsk
Burgerbolle
2 stk
Rødløg
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 683 kcal
  • Fedt 23 g
  • Kulhydrater 75 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Hvis ikke du ønsker retten for stærk kan du reducere mængden af sambal oelek

  1. Ovn: Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft). TIP: Du kan også varme brød på brødristeren.
  2. Gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie. Drys ½ spsk sesam over og krydr med salt og peber. Bag dem i 12-14 min.
  3. Kimchi: Riv ingefær og kom halvdelen i en skål (gem resten til dressingen). Skær spidskålen i tynde strimler og kom den i skålen. Tilsæt presset hvidløg, hvidvinseddike, ½ spsk ketchup, ½ spsk tomatpure, 1 tsk sambal oelek og lidt salt. Rør det hele godt sammen og lad det trække.
  4. Sesamfrø: Rist ½ spsk sesamfrø på en tør pande i ca. 2 min. til de får lidt farve. Sæt til side.
  5. Burgerbøf: Kom kødet i en skål og tilsæt rasp, ½ tsk sambal oelek, ½ spsk tomatpuré, 1 spsk vand, salt og peber. Rør det sammen og form til bøffer, så de passer til bollerne. Varm en stegepande op med lidt olie. Steg bøfferne ca. 5 min. på hver side TIP: Kernetemperatur ved stegning af oksekød: Meget rød=54ºC Medium=56-58ºC Gennemstegt=60ºC+
  6. Dressing: Rør de ristede sesamfrø, honning, soja, ½ spsk ketchup, 1 spsk tomatpuré og resten af ingefæren sammen i en skål.
  7. Brød: Varm burgerbollerne i ovn eller på en brødrister.
  8. Servering: Pil rødløg og skær i skiver. Byg burgeren op med bøf, løg, kimchi og dressing. Servér med sesamstegte gulerødder.