Category poster

Fisk

Der er et væld af lækre fisketyper, der kan laves lækker aftensmad af – og laks, torsk og sej er blot nogle af dem – så opskriftsvarianterne er mange, når der skal laves fisk. Det gælder alt fra opskrifter, hvor fiskesmagen er gennemtrængende og virkelig kommer til sin ret til de retter, der er mere børnevenlige med en mild fiskesmag.

Design din kasse
FiskefrikadellerSe alle (11)
Tunfrikadeller med ærtedip og grønt
Fiskefrikadeller med laks, stegte grønne asparges og kartofler
Fiskefrikadeller med remoulade, kartofler og broccoli
Fiskekrebinetter med persillesauce og kartofler
Opskrifter med fiskSe alle (103)
Fisk og fritter
Paneret laks med bulgur
Fiskekrebinetter med sauce tatar og kartofler
Pocheret hvid fisk med selleripuré
Opskrifter med laksSe alle (33)
Laks i serranofrakke med lun quinoasalat
Super power måltidssalat med laks
Laks med teriyakisauce og agurkesalat
Varmrøget laks med appelsin/æblesalat og dildsauce
Opskrifter med torskSe alle (9)
Fikse frikadeller og pasta med pesto
Kullermedaljoner i appelsinsauce med grov pasta
Indisk curry med hvid fisk, ris og mangochutney
Champignon-fisk med små kartofler

OPSKRIFTER MED FISK - 2 GANGE OM UGEN

Fisk er sundt. Faktisk så sundt, at det anbefales, at fisk kommer på bordet til aftensmad to gange om ugen. Det er bl.a. fiskens høje indhold af vigtige næringsstoffer som D-vitaminer, Omega 3-fedtsyrer og de to mineraler jod og solen, der gør fisken så uundværlig i vores kost.

MAGER FISK ELLER FED FISK?

Når det kommer til fisk, skelner man typisk imellem de fede og de magre fisk. Fælles for både den magre fisk og fede fisk er, at begge slags indeholder store mængder af sunde næringsstoffer, så en af delene er fint, hvis du fx ikke er så vild med de fede fisketyper.

FED FISK ER GOD FISK

De fede fisk er laks, sild og makrel, og grunden til, at de kaldes de fede fisk er, at de har et højt indhold af fedtstoffer, herunder Omega 3-fedtsyrer. Laks – både den ferske og den røgede af slagsen – smager dejligt i mange retter, fx i en cremet pasta-version.

HVIDE FISK MED MASSER AF TILBEREDNINGSMULIGHEDER

Med de magre fisk forstås fx kuller, rødspætte og torsk og er alle sammen hvide i kødet. Af den årsag kaldes de også hvide fisk. De hvide fisk er noget lettere, hvad kalorieindholdet angår, men ikke desto mindre stadig meget lækre. De magre fisk er relativt neutrale i smagen, hvilket betyder, at der er et væld af forskellige tilberedningsmuligheder, ligesom der også er mange muligheder indenfor tilbehør til fisk. Alt afhængig af hvilke – og hvor mange – krydderier du bruger, kan du nemlig få lige den smag frem, som du ønsker. Med karry – bl.a. i denne indiske curry med torsk – kan du lave en stærk ret, der giver varmen, eller også udskifte den stærke karry med den noget mildere persille og bagt kulmule med mandel-persille-topping.

OPSKRIFTSKLASSIKERE MED FISK

Hvor retter med laks og makrel måske er noget, der deler vandene, forholder det sig anderledes med fiskefrikadeller – det er nemlig noget, som de fleste kan lide. Det gælder både store og små, og så er det faktisk nemt at lave dem selv. Du behøver end ikke at røre farsen, da fiskefars kan købes færdiglavet. Fiskefrikadeller smager fortrinligt med kartofler, remoulade og broccoli, med persillesauce til eller prøv dem med pasta med pesto for et alternativ til kartoflerne.

ALLE ELSKER FISKEFILETER

Ligesom fiskefrikadeller er det, er fiskefilet også en vaskeægte fiskeklassiker. Det er den ikke bare til den årlige julefrokost, men også til hverdagen, da fiskefilet gør sig godt som et af de ”2 gange om ugen”. I England er ”Fish’n’Chips” en velkendt og meget almindelig ret, hvor fiskefileten spises med fritter. Det kan du naturligvis lave på egen hånd – her i en sundere udgave med grovfritter.