Category poster

Aftensmad

Aftensmadstid er fællestid. Det er den tid, hvor man er fælles om maden og i mange tilfælde også den eneste tid på dagen, hvor hele familien er samlet omkring bordet. Vi vil så gerne have lækker aftensmad, men det kan være sin sag at finde ud af, hvad der skal stilles på bordet, når der er lige så mange munde at mætte, som der er forskellige smagsløg og præferencer. Er man løbet tør for ideer til opskrifter aftensmad, er der heldigvis masser af inspiration at hente – og et af stederne er her på retnemt.dk. Her finder du nemlig et væld af opskrifter på lækker aftensmad til hele familien.

Design din kasse

HURTIGE RETTER – TIL NÅR TIDEN ER KNAP

Nogle dage er der bare mere run på end andre, eller også er det sådan en aften, hvor man egentlig ikke rigtig har lyst til at stå i køkkenet i mange timer. I begge tilfælde handler det om at finde en opskrift, der er nem og hurtig at lave – og bare fordi retten ikke har krævet mange timers tilberedelse, betyder det ikke, at den er hverken kedelig eller smagløs. Hurtig mad er nemlig også god mad. Se bare disse tortillawraps med wokstrimler af skinke, der ikke tager længere end 20 minutter at lave. Det samme gælder denne lækre cæsarsalat med grillet karrykylling, som du også kun skal bruge 20 minutter på.

SUNDE OPSKRIFTER TIL AFTENSMAD

Har I fokus på sundhed? Det kan fx være, at I lever vegetarisk eller efter nøglehulsmærket. Få inspiration til sund aftensmad i vores opskriftsunivers.

SMAGFULDE VEGETARRETTER

Et større fokus på miljø- og klimavenlighed og sundhed er blandt de ting, der har været med til at gøre det populært at spise vegetarisk. Måske ikke alle ugens måltider, men måske med en eller flere kødfrie dage om ugen. Hvis det ikke er hele familien, der spiser vegetarisk, kan det godt resultere i, at der skal laves flere forskellige retter. Der er dog ingen, der har sagt, at mad, der ikke indeholder kød, skal være kedeligt. Se vores udvalg af lækre opskrifter på vegetariske aftensmadretter, der får selv hærdede kødspisere til at glemme, at der ikke er kød i retten. Det gælder fx en super lækker indisk curry med blomkål.

Der er flere forskellige måder at være sund på – måske er det mad med et højt indhold af fedt, I undgår eller også er det sukker- og saltmængderne, I holder øje med. Hvis en opskrift er nøglehulsmærket, betyder det, at retten har et mindre indhold af fedt, mættet fedt, sukker og salt. Vi har samlet vores nøglehulsmærkede opskrifter i vores ugeplan under ’Sund’ og ’Ekstra Sund’ , hvor du finder ideer til sunde aftenmadsmåltider, der er nemme at lave – og vælger du sidstnævnte, er råvarerne heri tilmed imellem 60-90 % økologiske. Du kan fx overveje at lave denne varme rødkålssalat med krydrede kødboller til den sunde aftensmad i aften.

LÆKKER AFTENSMAD TIL GÆSTER

Én ting er, at man gerne vil spise sundt i hverdagene – men weekenden er som regel undtagelse og der, hvor vi gerne vil forkæle os selv. Det gælder bl.a., hvis en særlig begivenhed skal fejres eller der kommer gæster på besøg. Så er det opskrifter på delikat fredagsmad eller lørdagsmad, der skal til. I opskrifterne til lækre gæsteretter er der skruet op for både råvarekvaliteten og på ambitionsniveauet. Et bud på en idé til gæstemiddagen er med kalvemørbrad med krydderurtecreme.

OPSKRIFTER AFTENSMADEN

Dyk ned i vores store opskriftsunivers til lækker aftensmad – her er valgmulighederne mange, så du finder let en opskrift til i aften eller til næste gang, det er din tur til at lave mad. Det er da ret nemt!

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM AFTENSMAD

Hvad skal vi have til aftensmad?
Aftensmad skal være sund og varieret og noget, som hele familien kan lide. Familiefavoritter som lasagne, fiskefrikadeller eller boller i karry er altid et hit.

Hvad skal jeg spise til aftensmad?
Aftensmad skal være nem og hurtig at lave på en travl hverdag. Pastaretter er alsidige og super hurtige at lave, og så har du mad på bordet inden for ½ time.

Hvad skal vi spise til aftensmad?
Sund aftensmad med masser af grøntsager er en vigtig del af dagens måltider. Tag en kødfri dag eller vælg retter med mindre kød og flere grøntsager.

Hvad kan man lave til aftensmad?
Kig mod fjerne himmelstrøg og servér mad fra andre lande. Asiatisk, indisk eller mexicansk er spændende mad med masser af smag.