Subcategory poster

Indisk mad

Bare fordi du aldrig har været i Indien, betyder det ikke, at du skal snydes for indisk mad – for så går du nemlig glip af noget. I Indien er de rigtig gode til at lave mad, for de tør sætte mange forskellige smagsnuancer sammen, som vi aldrig rigtig ville gøre det med dansk mad. Det er også årsagen til, at det indiske køkken så småt er ved at vinde mere frem herhjemme.

SMAG PÅ KLASSISKE INDISKE RETTER

Rundt omkring i landet dukker flere og flere indiske madboder op, og det er med stor succes. Ligesom med andet udenlandsk mad, så er der med indisk en slags signaturting, der kendetegner klassiske indiske retter. I dette tilfælde er der tale om karry. Karry er aldeles svær at komme udenom, når det gælder indiske madopskrifter, og ligeledes er faktisk chili, spidskommen og hvidløg. Derudover er det mest af alt kylling, der bliver brugt af kød, hvortil der ofte tilsættes linser og bønner af den ene eller anden art.

Der findes et hav af spændende, lækre og velsmagende indiske retter, men herhjemme er der nogle stykker, der er mere kendte end andre. Måske har du allerede flittigt eksperimenteret med chicken tikka masala? Denne ret er en perfekt kombination af ris, grønsager, kylling og naturligvis en sammensætning af indiske krydderier, når det er bedst. Prøv vores opskrift her, hvor vi har sørget for at gøre det nemt og hurtigt at lave en smagfuld tikka masala. Det vigtigste i denne ret er selvfølgelig selve krydderiet tikka masala, for uden det, vil retten blot minde om en kedelig omgang ris og kylling. Hertil tilsætter du et lunt naanbrød, der også er meget traditionelt for indisk mad.
Du kan også kaste dig over en helt anden opskrift, hvor alle de klassiske indiske krydderier kommer i spil. Her tæller både garam masala, spidskommen, karry, koriander, ingefær, hvidløg mm. Prøv vores indisk kylling i tomat-aubergine-sovs. Denne ret er utrolig nem at lave, for det tager nemlig kun 40 minutter. Det betyder, at selv i en travl hverdag, kan du finde tid til at lave lækker, indisk mad til hele familien. Aftensmaden behøver ikke være kedelig, bare fordi man har travlt, og det har vi hos RetNemt Måltidskasser gjort os til eksperter i at sørge for.

PRØV EN SPÆNDENDE BUTTER CHICKEN

Er du vild med stærk og krydret mad, så må du ikke snyde dig selv for en traditionel omgang butter chicken. Denne ret er fantastisk cremet og smagfuld, og det er en sand klassiker inden for indisk mad. Retten består blandt andet af fløde, hvilket er det, der giver den lækre og bløde konsistens. Derudover finder du både garam masala, spidskommen, karry, chili, hvidløg og mange andre skønne ingredienser i retten.
Bestiller du en af vores spændende måltidskasser, så kan du være heldig at støde på butter chicken, og det er en ret, der kun tager 30 minutter at lave.

LAV INDISK MAD TIL HELE FAMILIEN

Selvom indisk mad ofte er ret krydret og for mange også ret spicy, så betyder det ikke, at børnene ikke kan spise med. Du kan blot skrue lidt ned for mængden af stærke krydderier, eller helt udelade dem, hvis det skal være ekstra børnevenligt. Dog er der ingen tvivl om, at indisk mad vinder mere og mere frem i de danske køkkener, og derfor har vi samlet alle de bedste opskrifter til dig lige her. Så er der ingen undskyldninger for ikke at lave lækker aftensmad, for det tager ingen tid med vores opskrifter.

Husk, at du altid kan bestille vores måltidskasser, og at du helt selv vælger, hvilket tema det skal være i den pågældende uge. Med måltidskasserne bliver det ikke kun nemt at lave mad – du slipper også for at handle, da vi leverer alle råvarer og ingredienser direkte til din dør. Du kan altså tage direkte hjem fra arbejde uden at skulle bruge uendelig lang tid i supermarkedet. Så bliver det ikke meget nemmere. Vi tilbyder hele 12 forskellige måltidskasser, og måske har du lyst til udenlandsk mad i denne uge, men hælder mere til noget med fisk i næste uge? Det er hurtigt og nemt, og der er ingen binding.