Måltidskasser med indbygget bæredygtighed

RetNemt bidrager til bæredygtighed i mange henseender. Det handler om recycling, reduktion af madspild, miljørigtige valg og minimering af emballageforbrug (specielt plastik). Tankegangen gennemsyrer hele virksomheden: konceptet, produktionen, distribution og medarbejdere. Vi gør kort sagt – og i samarbejde med leverandører og samarbejdspartnere – rigtig meget for miljøet og klimaet! Og nye tiltag kommer hele tiden til.

Reduktion af madspild

Hele 46 % af danskerne vil gerne reducere deres madspild. Ifølge en undersøgelse fra Landbrug&Fødevarer er det dermed det som flest er villige til at gøre for at leve mere klimavenligt. På trods af planlægning og ønsket om at undgå madspild oplever mange børnefamilier, at de flere gange om ugen må smide mad ud, der ellers kunne være blevet spist. Her hjælper RetNemt!

Sådan mindskes madspild hos kunden

Vi leverer alle ingredienser med undtagelse af basisvarerne mel, sukker, salt/peber, madolie/smør

Vi portionerer/afpasser såvidt muligt alle ingredienser. Kunderne undgår dermed at skulle købe alt for store mængder som de ikke når at bruge og derfor ofte må smide ud. Gode eksempler er 4 blade salvie til en ret med ruller af skinkeschnitzel eller 2 knivspidser Tabasco til en ret med indonesiske frikadeller.

Man kan fleksibelt bestille retter til det antal dage man ønsker og frit vælge om de skal være til 2, 3, 4 eller 6 personer (modsat andre udbydere, der typisk sælger måltidskasser med mad til 4 dage til 4 personer). Hermed bliver ingen retter eller portioner i overskud!

Varerne er så friske at der er 2-5 dage til at få lavet maden – og så skal intet kasseres.

Sådan mindskes madspild hos Retnemt

01

Ordreproducerende

RetNemt er ordreproducerende – altså bestilles kun til det som kunderne har bestilt. Dette giver ekstremt små restmængder.

02

Nøje tilrettelagte

Nøje tilrettelagte (og tidskrævende) procedurer sikrer at varebestillinger er 100% afpassede

03

Stærk lagerstyring

Stærk lagerstyring af kolonialvarer gør at under 1 % af vareværdien årligt må nedskrives pga. dato, kassationer m.v.

04

Bæredygtighed

Velindkørt samarbejde med frugt- og grøntgrossisten på Grønttorvet Copenhagen Markets sikrer at leverede reservemængder kan returneres og de anbrudte kasser som måtte blive i rest gives til en lokal institution, som værdsætter det og er garant for at intet går til spilde.

05

Reduceret madspild

Kød, fisk, brød og mejeriprodukter (ferskvarer med kort holdbarhed) giver i værste tilfælde ½ kasse i overskud, som så gives til medarbejdere.

06

Forkert mærket mad får nyt liv

Kasserede varer (fx bulede dåser eller grøntsager med visuelle fejl) gives til medarbejdere.

Gode råvarer giver gode smagsoplevelser

Se vores opskrifter

Mindre emballageforbrug

Ifølge en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer vil 45 % af de danske børnefamilier gerne gøre mere for at købe mad med minimal eller ingen emballage.

Effektiv udbringning

Transporten af måltidskasserne er optimeret på flere måder med henblik på at reducere miljøbelastningen.

Vi stiller derfor (bl.a.) alle disse krav til vores opskrifter

  • Kasserne er konstrueret i flere størrelser og med modulære flademål, der gør at pladsen i bilerne er optimalt udnyttet. Der er ingen spildplads omkring kasserne og heller ikke i kasserne. Altså transporteres flest mulige kasser og varer pr. kørt km.

  • Den effektive organisering af transporten reducerer også miljøbelastningen. Store (fyldte!) lastbiler bringer kasserne til 4 terminaler fordelt ud over landet, hvor mindre varebiler så tager over. Og INGEN varebiler eller lastbiler kører tomme rundt for de tager selvfølgelig returkasser med.

  • Store mængder gør at varebilerne ikke skal køre langt mellem stoppene.

  • Digital ruteplanlægning sikrer at den korteste rute altid vælges.

Bæredygtige råvarer

Udover alle ovenstående tiltag tilbyder vi naturligvis også masser af økologiske varer, men bæredygtigheden heri er diskutabel og derfor er det ikke inkluderet her. Vores økologi-politik fremgår her. Egentlig kunne der også fortælles historier om de mange retter uden klimabelastende rødt kød, som vi byder på. Langt de fleste retter er med fisk eller fjerkræ eller er vegetariske.

Råvarer & Ingredienser

God mad starter med gode ingredienser. Derfor har vi udvalgt dine ekstra omhyggeligt.

Sundhed & Ernæring

God mad smager ikke kun godt i munden, men er også godt for dig.

Bestil nu og få % på første levering

Bestil nu og spar op til NaN kr.

Design din måltidskasse