Krimskrams

Måltidskasser med indbygget bæredygtighed

RetNemt bidrager til bæredygtighed i mange henseender. Det handler om recycling, reduktion af madspild, miljørigtige valg og minimering af emballageforbrug (specielt plastik). Tankegangen gennemsyrer hele virksomheden: konceptet, produktionen, distribution og medarbejdere. Vi gør kort sagt – og i samarbejde med leverandører og samarbejdspartnere – rigtig meget for miljøet og klimaet! Og nye tiltag kommer hele tiden til.

Reduktion af madspild

Hele 46 % af danskerne vil gerne reducere deres madspild. Ifølge en undersøgelse fra Landbrug&Fødevarer er det dermed det, som flest er villige til at gøre for at leve mere klimavenligt. På trods af planlægning og ønsket om at undgå madspild oplever mange børnefamilier, at de flere gange om ugen må smide mad ud, der ellers kunne være blevet spist. Her hjælper RetNemt!Sådan mindskes madspild hos kunden

1

Vi leverer alle ingredienser med undtagelse af basisvarerne mel, sukker, salt/peber, madolie/smør.

2

Vi portionerer/afpasser så vidt muligt alle ingredienser. Kunderne undgår dermed at skulle købe alt for store mængder, som de ikke når at bruge og derfor ofte må smide ud. Gode eksempler er 4 blade salvie til en ret med ruller af skinkeschnitzel eller 2 knivspidser Tabasco til en ret med indonesiske frikadeller.

3

Man kan fleksibelt bestille retter til det antal dage, man ønsker, og frit vælge om det skal være til 2, 3 eller 4 personer. Hermed bliver ingen retter eller portioner i overskud!

4

Varerne er så friske, at der er 2-5 dage til at få lavet maden – og så skal intet kasseres.

Sådan mindskes madspild hos RetNemt

01

Ordreproducerende

Hos RetNemt er vi ordreproducerende. Det betyder, at vi kun bestiller det, som kunderne har bestilt. Derfor har vi meget små restmængder tilbage, når måltidskasserne er pakket.

02

Nøje tilrettelagte

Vores menu- og indkøbsteam arbejder tæt sammen om at tilrettelægge opskrifter og varebestillinger, så vi sikrer, at vores bestillinger altid er afpassede ift. kundernes ordrer.

03

Stærk lagerstyring

For at sikre, at mindst muligt af vores varelager må nedskrives pga. dato, kassationer m.v., sørger vores indkøbsteam for stærk lagerstyring af vores kolonialvarer.

04

Korrekt emballage

Vi arbejder aktivt med at sikre, at vi har den rigtige emballage, så der opnås en god holdbarhed for råvarerne, samt et reduceret emballageforbrug. På den måde mindsker vi madspild ved at forlænge holdbarheden.

05

Gode samarbejder

I samarbejde med vores leverandør af frugt og grønt sikrer vi, at overskydende varer fra produktionen leveres tilbage. Derved kan de blive brugt andetsteds frem for at ende som madspild.

06

Reduceret madspild

Kød, fisk, brød og mejeriprodukter (ferskvarer med kort holdbarhed) giver i værste tilfælde meget små mængder i overskud, som ofte bruges som supplement til medarbejdernes frokost.

Missing alt

Gode råvarer giver gode smagsoplevelser

Se vores opskrifter

Effektiv udbringning

Transporten af måltidskasserne er optimeret på flere måder med henblik på at reducere miljøbelastningen.

Vi stiller derfor (bl.a.) alle disse krav til vores måltidskasser

  • Kasserne er konstrueret i flere størrelser og med modulære flademål, der gør at pladsen i bilerne er optimalt udnyttet. Der er ingen spildplads omkring kasserne og heller ikke i kasserne. Altså transporteres flest mulige kasser og varer pr. kørt km.

  • Den effektive organisering af transporten reducerer også miljøbelastningen. Store (fyldte!) lastbiler bringer kasserne til 4 terminaler fordelt ud over landet, hvor mindre varebiler så tager over. Og INGEN varebiler eller lastbiler kører tomme rundt, for de tager selvfølgelig returkasser med.

  • Store mængder gør, at varebilerne ikke skal køre langt mellem stoppene.

  • Digital ruteplanlægning sikrer, at den korteste rute altid vælges.

Råvarer & Ingredienser

God mad starter med gode ingredienser. Derfor har vi udvalgt dine ekstra omhyggeligt.

Sundhed & Ernæring

God mad smager ikke kun godt i munden, men er også godt for dig.

Missing alt

Bestil nu og få

Bestil nu og spar op til kr.

Design din måltidskasse