Hakkebøf med stegt spidskål, kartoffelmos og tyttebær
30-40
4 dages holdbarhed

Hakkebøf med stegt spidskål, kartoffelmos og tyttebær

En klassiker med et nordisk twist.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Sukker
  • Peber
  • Smør
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Rasp (Hvede)
½ pose
Letmælk (Mælk, Laktose)
½+½ dl
Hakket oksekød
300 g
Løg
1 stk
Snittet spidskål
200 g
Timian
½ pose
Tyttebærsyltetøj
1 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 740 kcal
  • Fedt 23 g
  • Kulhydrater 91 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 175°C.
  2. Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand til de er møre.
  3. Fars: Bland rasp og halvdelen af mælken i en skål og lad stå i 1 min. Kom oksekød, salt og peber i og rør det godt sammen.
  4. Hakkebøffer: Varm en stegepande op med lidt olie. Form 1 bøf pr. person af farsen og brun dem af ved høj varme på begge sider. Kom dem i et ovnfast fad og bag dem 10-14 min. til de er gennemstegte (kernetemperatur 75°C).
  5. Stegt spidskål: Pil løg og skær i skiver. Varm lidt mere olie op på panden. Steg løg og spidskål i 2-3 min. Krydr med timian, ½ tsk sukker og lidt salt. Steg videre i nogle min. til kålen er mør. Læg det i fadet sammen med bøfferne.
  6. Kartoffelmos: Varm mælk og ½ spsk smør i en kasserolle. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med et piskeris. Tilsæt mælken lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
  7. Servér hakkebøfferne med spidskål, kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.