Sæsonens grøntsager for foråret

Lækre sommerretter med grøntsager i sæson

Sommeren er en fantastiske årstid for friske og smagfulde grøntsager. Særligt kendt for deres livlige farver byder sommeren på en masse lækre råvarer, der er perfekte til lækre sommersalater, supper, tilbehør og meget mere. I denne artikel skal vi se nærmere på nogle af sommermånedernes mest populære grøntsager og de bedste måder at tilberede dem på.

Grøntsager i sæson

En af de særlige kendetegn ved sommerens grøntsager er deres evne til at trives i varmere temperaturer. Mange af sommerens grøntsager kræver meget solskin og varm jord for at vokse ordentligt. Disse grøntsager er typisk rige på mineraler, vitaminer og fibre, hvilket gør dem til en fremragende tilføjelse til ethvert sommermåltid. Når du vælger grøntsager i sæson kan du også nyde råvarerne, når de har mest smag og næringsindhold. I denne artikel skal vi se nærmere på nogle af de mest populære grøntsager i sæson om sommeren.

Har du helt styr på, hvilke grøntsager der er i sæson i løbet af sommermånederne? Hvis ikke, får du her et overblik over nogle de lækre grøntsager, som du kan bruge til at skabe god smag på tallerkenen i løbet af sommeren.

Tomater

I sommermånederne er der ikke noget som friske tomater til at pifte hverdagsretterne op. Foruden deres gode smag er tomater også populære, fordi de kan anvendes i madlavningen på så mange forskellige måder i så mange forskellige retter. Om sommeren er tomater et kæmpe hit i salater, men de kan også spises rå som en lækker snack eller blendes i en god sauce eller suppe.

Her har du nogle bud på lækre sommerretter med tomat.

Retter med sommersæsonens grøntsager
Rice bowl med teriyakikylling og peanuts.

Agurk

Denne smagfulde grøntsag er både sprød og mild, hvilket gør den til den perfekte ingrediens til brug i bl.a. salater og sandwiches. Agurk er en klar favorit blandt danskerne og er derfor en af de mest spiste grøntsager. Har du en frisk agurk liggende derhjemme i køleskabet, kan du bruge den til at give god smag til alt fra en saftig burger og wraps til friske sommersalater.

Er du også helt vild med agurk, kan du prøver kræfter med en af disse lækre retter med agurk.

Squash

Denne alsidige grøntsag kan både spises rå, stegt eller grillet, hvilket giver masser af spændende muligheder, når det kommer til at bruge squash i madlavningen. Blandt andet i pastaretter eller friske sommersalater tilføjer lidt squash et lækkert twist til maden.

Er squash blandt dine favoritter, kan du med fordel prøve at lave en af disse lækre retter til sommer.

Retter med sommersæsonens grøntsager
Grillet laks med lynstegte squash og kartofler.

Grønne bønner

Grønne bønner smager dejligt og giver bid til maden. Den knasende grøntsag er desuden fyldt med vigtigste næringsstoffer og går godt som tilbehør til for eksempel en lækker laks med citron eller til en saftig bøf med sauce.

Vil du bruge grønne bønner i dine sommerretter, får du her lidt inspiration til lækre retter med grønne bønner.

Majs

Majs er en vaskeægte sommerklassiker, og særligt majskolber er super lækre som tilbehør, når de grilles inden servering. Du kan også nemt riste dem og tilføje dem i en salat, en madpandekage med fyld eller i en taco. Især i mexicansk mad bruges majs ofte til at balancere de stærke krydderier med lidt sødme.

Majs kan bruges i mange forskellige retter. Her har du fem eksempler på retter med majs.

Retter med sommersæsonens grøntsager
Burrito bowl med avocado, ristede majs og syltede rødløg.

Radiser

Denne smagfulde grøntsag deler vandene med sin skarpe lidt peberagtige smag, der gør den til et hit for nogle, men ikke for alle. Radiser er rige på C-vitamin, kalium og kostfibre og giver masser af smag til for eksempel en frisk sommersalat.

Kan du godt lide denne grøntsag, er der masser af lækre retter, som kun bliver bedre af at tilføje radiser. Her er nogle gode eksempler.

Ærter

Ærter findes i flere forskellige varianter og kan anvendes på mange forskellige måder i madlavningen. Denne grøntsag har en dejlig sød smag og kan blandt andet anvendes i en frisk sommersalat, i pastaretter eller i en cremet suppe.

Vil du have ærter på tallerkenen til sommer, får du her nogle herlige eksempler på lækre retter med ærter.

Lækre sommerretter med grøntsager i sæson
Pasta med kylling, citron, ærter og basilikum.

Broccoli

Broccoli hører under kålfamilien og er en af de mere farverige grøntsager, der bidrager med måde smag og knas til maden. Broccoli kan tilberedes på mange forskellige måder og kan bruges i mange forskellige retter. Så hvis du er vild med broccoli, løber du nok aldrig tør for lækre opskrifter med broccoli. Se bare disse retter, der viser mange forskellige måder du kan anvende broccoli i madlavningen.

Bladelleri

Bladselleri er grundet sin noget unikke og markante smag endnu en af de grøntsager, der deler vandene. Med sin knasende og sprøde konsistens er den perfekt til at give bid til en lækker sommerret. Er du en af dem, der synes godt om bladselleri, kan du prøve at lave en af disse lækre retter med bladselleri til sommer.

Lækre retter med grøntsager i sæson
Pasta bolognese med sommergrønt.

Fennikel

Fennikel er en grøntsag med en lidt lakridsagtig smag, som nogle er helt vild med, mens andre måske vælger at styre udenom, når det kommer til madlavning. Alt efter hvad du vil have at spise fungerer fennikel godt i sommersalater eller i gryderetter. Her er nogle bud på velsmagende retter med fennikel.

Flere retter med sæsonens grøntsager

Med så mange lækre grøntsager at vælge imellem, er der ingen sag at finde på lækre sommerretter. Vil du have mere inspiration til lækre retter med sæsonens grøntsager? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder mere end 800 opskrifter, der kan give dig masser af inspiration til spændende retter med masser af smag fra sæsonens bedste grøntsager.

Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave sund og velsmagende aftensmad for hele familien. Med frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge er der altid noget for enhver smag, så du kan prøve en masse forskelligt og få lækre smagsoplevelser på tallerkenen hver uge.

Prøv en måltidskasse nu