Sommersalat med perlespelt og salatost
25-35
Vegetar
4 dages holdbarhed

Sommersalat med perlespelt og salatost

En vegetarret, som hensætter dig i sommerstemning med mange gode nordiske råvarer. De sunde, hele velsmagende korn giver retten god fyldighed.

Ingredienser

Allergener
  • Hasselnødder,
  • laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • nødder,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
170 g
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
½ spsk
Citron
½ stk
Hasselnødder (Nødder, Hasselnødder)
1 pose
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Ærter
400 g
Radiser
50 g
Asparges
150 g
Purløg
1 drys
Brød (Gluten, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1015 kcal
  • Fedt 43 g
  • Kulhydrater 119 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog perlespelt i 4 dl vand tilsat ½ tsk salt i ca. 20 min. og lad dem trække ca. 5 min. under låg.
  2. Pisk sennep, 1 spsk citronsaft, 2 spsk olivenolie, salt og peber sammen og vend det i den varme perlespelt.
  3. Hak nødderne groft. Hæld væden fra osten, bælg ærterne og skær radiserne i skiver eller både.
  4. Sæt en gryde over med vand og lidt salt. Knæk den nederste hårde del af aspargesene og skær resten i mindre stykker. Kog dem i 1 min. og tilsæt ærterne de sidste 20 sek. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
  5. Vend perlespelt sammen med salatost, ærter, radiser og asparges.
  6. Lun brødene på brødristeren.
  7. Vend nødderne i salaten sammen med klippet purløg og servér straks sammen med lunt brød.
  8. Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog.