Tunfrikadeller med ærtedip og grønt
30
5 dages holdbarhed

Tunfrikadeller med ærtedip og grønt

En rigtig børnevenlig og nem ret. Tundellerne serveres med grøntsags-stave og en smagfuld dip, der nemt kan tilpasses børnenes ønsker. Dertil små kartofler.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • fisk,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Kartofler
500 g
Sukkerærter
75 g
Løg
1 stk
Kapers
35 g
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
4½ spsk
Tun i vand (Fisk)
280 g
Timian, frisk
1 drys
Citron
½ stk
Rasp
1½ dl
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Gulerod
200 g
Agurk
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 626 kcal
  • Fedt 9 g
  • Kulhydrater 86 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne møre i vand tilsat ½ tsk salt ca. 15 min.
  2. Skold sukkerærterne med kogende vand (evt. fra el-kedel), hæld vandet fra kapers. Pil løg og skær ½ løg i kvarte.
  3. Ærtedip: Skær ærterne i mindre stykker og blend ærter, kapers, ½ løg, 2 spsk creme frisk og smag til med salt og peber. Sæt på køl til resten af retten er klar.
  4. Tundeller: Dræn vandet fra tunen og kom tunen i en skål. Hak ½ løg fint og kom det i skålen. Skyl timian og riv bladene af 1 stilk og bland i skålen med tun. Riv citronen og tilsæt ½ tsk revet citronskal,  2-2½ spsk creme frisk, 1 dl rasp, ½ æg, salt og peber og rør godt rundt.
  5. Form runde kugler af tunen og vend dem i resten af raspen. Opvarm en pande med olie og steg frikadellerne gyldne heri.
  6. Skræl gulerødder og skær dem i stave. Skær også agurken i stave og skær citronen i både.
  7. Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem med lidt olivenolie og resten af timianbladene. Servér det hele sammen på et stort fad, hvor der kan dyppes løs i ærtedippen.