Linsepasta med grillost, broccoli og squash
20-30
Vegetar
4 dages holdbarhed

Linsepasta med grillost, broccoli og squash

Denne vegetarret får en skøn smag og masser af umami fra den grillede ost, samt god mæthed og flot farve fra linsepastaen. Serveres med brød og masser af grønt. Dejlig til en kødfri dag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Linsepasta
150 g
Broccoli
½ stk
Forårsløg
2 stk
Squash
1 stk
Solo hvidløg
⅓ stk
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Timian, frisk
1 drys
Grill-ost (Mælk, Laktose)
125 g
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 791 kcal
  • Fedt 32 g
  • Kulhydrater 83 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Sæt vand over til pastaen, tilsæt ½ tsk salt og kog pasta 6 i min.
  3. Skyl og del broccoli i små buketter TIP: Brug gerne stokken på broccolien. Skyl og snit forårsløg i 2 cm skiver på skrå.
  4. Skyl og tør squash, skær den ene halvdel i tern og den anden i skiver på ca. 1 cm. Pil og pres hvidløg. Sæt brødet i ovnen og lun i ca. 6 min.
  5. Steg squashtern og broccoli i lidt olie med presset hvidløg og timianblade i 3 min ved høj varme. Skru ned til middel varme, tilsæt forårsløg og steg endnu 1 min.
  6. På en anden pande, gerne en grillpande, steges squashskiverne ved høj varme, så de får farve. Læg skiverne i den ene side af panden (eller tag dem af og hold dem varme).
  7. Skær ost i 1 cm tykke skiver og steg dem på en grillpande i lidt olie 1 min. på hver side ved god varme. De må gerne tage en smule farve. Læg en skive ost ovenpå squash-skiverne.
  8. Vend 1 dl creme frisk i grøntsagsblandingen og smag til med salt og peber. Vend pastaen i grønsagerne sammen med 2-3 spsk af kogevandet.
  9. Fordel blandingen i dybe tallerkener og læg squashskiver og ost på toppen. Riv skal og dryp med saft af ½ citron og servér straks med lunt brød.