Rosmarinkylling med agurkesalat og sauce verte
30
4 dages holdbarhed

Rosmarinkylling med agurkesalat og sauce verte

Kylling med rosmarin, citron og en hurtig hjemmelavet agurkesalat, det er mormor mad med et twist. Serveres med kogte kartofler og en kold sauce verte.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Rosmarinkylling med agurkesalat

Kartofler
500 g
Kyllingebryst
2 stk
Citron
½ stk
Rosmarin, frisk
1 drys
Agurk
½ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ pose
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1½ dl
Purløg
1 drys
Kruspersille
1 drys
Icebergsalat
¼ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 502 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 58 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220˚C. Kog kartoflerne i en gryde med låg akkurat dækket med vand tilsat 1 tsk salt ca. 15 min.
  2. Dryp kyllingen med citronsaft fra ½ citron og drys med hakket rosmarin, salt og peber. Læg kyllingen på et stykke bagepapir på en bageplade og stil det i ovnen i ca. 20 min.
  3. Agurkesalat: Skyl agurk og skær i tynde skiver. Bland 1½ spsk sukker, ½ dl eddike, ½ tsk salt og ¼ tsk peber i en skål, vend agurken i. Rør i det et par gange.
  4. Sauce verte: Skyl og hak persillen. Rør 1½ dl yoghurt, fintklippet purløg og hakket persille sammen og smag til med salt og peber.
  5. Skyl salat og del i grove stykker. Server kyllingen med agurkesalat, kartofler, kold sauce og salat.