35
4 dages holdbarhed
Kofta med agurkeraita, tomatsalsa og naanbrød
Den indiske inspiration er tydelig i denne ret med krydrede kødboller, ledsaget af raitha (en dip på yoghurt) serveret med typisk indisk naanbrød og ris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Æg,
- gluten,
- mælk,
- svovldioxid,
- hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Olie
Det skal du bruge
Agurk
½ stk
Ris hvide
200 g
Løg
1 stk
Chili rød
½ stk
Ingefær
15 g
Hakket oksekød
300 g
Rasp
3 spsk
Koriander, stødt
1 tsk
Æg pasteuriseret
1 bæger
Forårsløg
2 stk
Koriander
1 drys
Yoghurt naturel
1 dl
Tomat
2 stk
Rødvinseddike
2 tsk
Naanbrød
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 979 kcal
- Fedt 25 g
- Kulhydrater 135 g
- Protein 54 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Riv agurken fint, og lad den dryppe af i en si. TIP: Du kan også skære agurken i små tern, men del den og fjern den bløde midte først.
- Kog ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
- Hak løg fint. Fjern frø og frøvægge fra ½ chili og hak den fint. Skræl og riv ingefær. Bland kød, rasp, chili, halvdelen af løget (gem resten til salsa), koriander, ingefær, salt og æg. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.
- Varm olie i en stor pande. Steg kødbollerne ved god varme til de er gennemstegte ca. 8 min. Vend jævnligt.
- Raita: Skyl forårsløg og koriander og hak fint. Hæld yoghurt i en skål, vend forsigtigt med agurk og forårsløg og smag til med salt. Drys med koriander (gem halvdelen til pynt).
- Tomatsalsa: Skær tomaterne i grove tern. Vend med resten af løget i en skål, dryp med 1 tsk olie og 2 tsk vineddike.
- Varm brødene på begge sider på brødristeren Alternativt kan du tænde ovnen på 200 grader og varme brødene 3-4 min.
- Drys koriander over kødbollerne og servér med tomatsalsa, naanbrød, ris og raita.