Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler
35
2 dages holdbarhed

Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler

Karbonader er en ægte klassiker, her med en let og nem stuvning med friske gulerødder og snittede slikærter samt kartofler. Det er en ret børnene (og mændene) vil elske.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Mel

Karbonader med stuvede grøntsager

Kartofler
500 g
Gulerod
200 g
Slikærter
125 g
Hakket svinekød
300 g
Rasp
35 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 623 kcal
  • Fedt: 21.82 g
  • Kulhydrater: 66.15 g
  • Protein: 40.56 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 min.
  2. Skræl gulerødder, skær i 1 cm tern. Kog i 2 dl vand i 3 min. Snit ærterne i 1 cm stykker, tilsæt dem til gulerødderne. Kog yderligere 2 min.
  3. Form kødet til 2 karbonader, ca. 1½ cm høje. Bland ½ dl rasp med salt og peber på en tallerken. Hæld ½ æg ud i en dyb tallerken.
  4. Tænd for en pande ved høj varme og tilsæt fedtstof. Vend karbonaderne først i æg og så i rasp. Brun dem 1 min på hver side på den varme pande.
  5. Skru ned til middel varme og steg færdige ca. 4-5 min. på hver side. De skal være gennemstegte.
  6. Hæld vandet fra grøntsagerne i en skål, det skal tilbage i gryden. Skyl og hak persille.
  7. Rør 10 g smør/flydende margarine godt sammen med 1 spsk mel, og tilsæt det til kogevandet. Bring i kog, kog ca. 2 min. Tilsæt grøntsagerne igen. Smag til med salt og peber, drys med hakket persillle.
  8. Server karbonaderne med kartofler og stuvet grønt.