Ideer til aftensmad til børn

Ideer til aftensmad til børn

Midt i al hverdagens stress kan det være rigtig svært at finde på nye ideer til aftensmad til børn. Når tiden er knap er det svært at afvige fra at servere de samme 5-10 retter, som børnene synes godt om, om og om igen. Her får du nogle ideer til nem og hurtig aftensmad til børn.

Eksempler på hurtig aftensmad til børn

Først og fremmest er det en rigtig god ide at sørge for altid at have et udvalg af basisvarer som for eksempel pasta, ris, bønner, flåede tomater, gulerødder og kartofler liggende derhjemme i køkkenet. På den måde kan du efter en lang arbejdsdag nemt improvisere en ret, som ikke kræver yderligere planlægning og indkøb. Når tiden er knap, kan du med fordel have færdigretter liggende, som blot skal varmes inden servering.

Ideer til nem aftensmad til børnefamilier

Skal det gå tjept, er der masser af børnevenlige opskrifter at vælge imellem, som kan laves på bare 30 minutter. Her er nogle eksempler:

Fælles for disse retter er, at de ikke kræver den store indsats i køkkenet. Det giver dig mere tid til at hygge med familien efter en lang arbejdsdag.

Varier aftensmaden efter årstiden

Tænk gerne lidt over, hvilken årstid det er, når du laver mad til familien. Er det koldt udenfor, sætter både børn og voksne pris på varme gryderetter og supper. Om sommeren er det som regel et hit med noget lidt lettere, hvis det altså ikke har været en dag fyldt med fysisk aktivitet. At tage udgangspunkt i årstidens råvarer er også en god ide, da råvarerne er ekstra friske og børnene får mulighed for at lære om de forskellige sæsoners råvarer ved aftensbordet.

Ideer til aftensmad til børn

Varier børnenes favoritretter

At komme på nye ideer til aftensmad til børn behøver ikke betyde, at du skal nytænke hele ugemenuen. Ved at sætte et twist på børnenes favoritretter, kan du variere måltiderne på en måde, så de altså er spændende for børnene at spise. I stedet for den klassiske kylling i karry kan du prøve at bruge ingredienser som mango og brune ris. Du kan også variere den klassiske ret med hakkebøf og ovnkartofler ved at lave andet tilbehør som kartoffelmos, stegt spidskål og tyttebær. Uanset retten kan du nemt variere tilbehøret eller brugen af krydderurter og krydderier til at gøre hverdagsmaden mere spændende for både store og små.

Med en måltidskasse fra RetNemt gøres det nemt for børnefamilier at sætte god aftensmad på bordet i hverdagen. Vi leverer måltidskasser lige til døren, så du hurtigt kan sætte nem og god aftensmad på bordet, som vil imponere både store og små.

Få nem og varieret aftensmad med en måltidskasse