Den perfekte madplan til børn

Med en madplan kan børnefamilier slippe for mange bekymringer i hverdagen. Nogle gange kan det være svært at finde på nye retter, som børnene synes om. Så kan det tit føles nemmere at ty til at lave det, man ved virker hver gang. Men god madkultur handler om variation, så alle i familien får de nødvendige næringsstoffer i løbet af ugen. Desto flere nye retter, du tør prøve af, desto flere favoritter vil familien få. Disse tips og tricks kan du og din familie bruge til at lave en børnevenlig madplan.

Sådan laver du en børnevenlig madplan

Det er en klar fordel, hvis børnene lærer tidligt, at mad handler om at prøve nye ting, så man får mere variation. Ved at lave en ugentlig madplan kan du kombinere de klassiske familieretter med nye børnevenlige retter. Det kræver en smule planlægning. For at få succes med en børnevenlig madplan kan du starte med at søge inspiration til retter, der lever op til alle familiemedlemmernes smagspræferencer. Planlæg gerne, så du kan bruge de samme ingredienser mere end én gang. Så sparer du både tid på indkøb og penge i det lange løb.

Børnevenlige retter bør opfylde følgende kriterier:

  • Være hurtige og nemme at tilberede.
  • Have ingredienser, der er nemme at få fat i.
  • Have et passende næringsindhold.
  • Have smage, der passer til børnenes smagspræferencer.
  • Være økonomiske.

Det er blandt andet disse punkter, der ligger til grunde for vores måltidskasser til børnefamilier.

Tips til en ugentlig madplan til børn

Her får du vores bud på en ugemenu til børnefamilier, der vil prøve noget andet end bare de mest almindelige retter som spaghetti kødsovs og fiskepinde. De valgte retter er nemme og hurtige at tilberede, og du kan bruge flere af ingredienserne til flere retter, uden at det bliver kedeligt. Bemærk, at retterne kan suppleres med tilbehør ud over det, vi foreslår, for eksempel salat og brød.

Sørg for at følge op på, hvilke retter der bliver værdsat mest, og noter dem, så du kan lave retterne igen i fremtiden. Måske kan I endda sætte jer ned og planlægge næste uges menu sammen?

RetNemt Måltidskasser gør madlavningen lettere. Vores familievenlige opskrifter er perfekte til børnefamilier, der ønsker en mere varieret ugemenu med minimal planlægning.