Stegt kyllingebryst med græskar-risotto
30-40
5 dages holdbarhed

Stegt kyllingebryst med græskar-risotto

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Smør

Det skal du bruge

Butternut græskar
½ stk
Skalotteløg
½ stk
Hvidløg
½ fed
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Risottoris
150 g
Grøntsagsbouillon
½ pose
Kyllingebryst
280 g
Snittet grønkål
50 g
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
1 spsk
Tanelli ost (Mælk, Laktose)
2 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 753 kcal
  • Fedt 20 g
  • Kulhydrater 93 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 210°C (Varmluft).
  2. Ovnbagt græskar: Del græskar i 2 og fjern kernerne. Læg skærefladen ned mod skærebrættet og skær skrællen af. Skær i tern på ca. 2x2 cm og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend med lidt olie, salt og peber og bag dem i ca. 25 min.
  3. Risotto: Pil og hak løg og hvidløg. Kom lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg ved svag varme i ca. 1 min. til de er blanke. Tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Tilsæt ris, bouillon og 5 dl vand. Kog i 15-18 min. til risen er tilpas mør.
  4. Stegt kylling: Kom lidt olie på en pande og brun kyllingen af på begge sider ved høj varme. Krydr med salt og peber. Læg kyllingen i ovnen sammen med græskar de sidste 10-12 min. Vask ikke panden, den skal bruges igen. Lad kyllingen trække 4-5 min. før den skæres i skiver.
  5. Sprød grønkål: Kom grønkålen i en skål og vend den med olie og lidt salt. Kom kålen i ovnen sammen med græskar, når der er 4-5 min. tilbage af dens tilberedningstid, og bag til kålen er sprød.
  6. Stegesky: Varm panden op igen. Kom ½ dl vand på og pisk 1 spsk smør og soja i.
  7. Riv osten på et rivejern. Tag ca. ½ dl af de bagte græskar og mos dem sammen med osten i en skål. Bland mosen med risottoen lige inden servering.
  8. Servér kyllingen med risotto, bagt græskar, grønkål og stegesky.