Asiatiske boller i karry
30-40
3 dages holdbarhed

Asiatiske boller i karry

Dansk klassiker på asiatisk manér, med kokosmælk og forårsløg. Serveres med ris.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • fisk,
  • soja,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Mel
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Basmatiris
135 g
Løg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Hakket gris & kalv
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Sojasauce (Soja)
½+¼ spsk
Ingefær
½ stk
Gulerod
2 stk
Kokosmælk
2 dl
Fiskesauce (Fisk)
¼ spsk
Limeblad
1 stk
Karry
1 tsk
Forårsløg
1 bundt
Koriander, frisk
½ pose
Sesamolie (Soja, Sesamfrø)
½ spsk
Lime
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 874 kcal
  • Fedt 44 g
  • Kulhydrater 77 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Kødboller: Pil hvidløg og løg. Riv begge dele på rivejernet. Rør kødet med lidt salt og peber i 1 min. Tilsæt æg, soja, ½ spsk mel og halvdelen af løg og hvidløg. Rør godt sammen og lad stå i 5 min. Form boller af farsen på størrelse med en femkrone.
  3. Sauce: Varm mens farsen hviler en gryde eller wok op med lidt olie. Tilsæt revet ingefær og resten af løg og hvidløg og steg 1 min. Kom 1 dl vand på og kog op. Kom bollerne i og lad dem simrer under låg i 10 min. Tag bollerne op og sæt til side.
  4. Skræl gulerødder og skær i tynde strimler. Tilsæt gulerødder, kokosmælk, soja, fiskesauce, limeblade og karry til saucen. Kog i 7-8 min ved middel varme.
  5. Skyl forårsløg og skær i tynde ringe. Pluk og hak koriander. Kom begge dele i saucen sammen med sesamolie og kødbollerne. Del lime i kvarte og pres saften ned i saucen. Smag til med lidt sukker og evt. mere fiskesauce og soja.
  6. Varm godt igennem og servér med ris.