Subcategory poster

Vegetar-opskrifter

Er du på udkig efter opskrifter på lækre vegetarretter, der er så gode, at de også vil kunne tilfredsstille kødspiserne? Du finder dem her på RetNemt.dk. Der kan være mange grunde til, at man gerne vil leve vegetarisk. Måske er det af hensyn til miljøet eller klimaet, for sundhedens skyld eller måske er det dét etiske aspekt af det. Det kan naturligvis også bare være, at vegetarretter er de foretrukne retter at sætte på bordet til aftensmaden.

Dahl med blomkål og raita
Risotto med stegte jordskokker og markchampignon
Hurtig pasta med fennikel og kapers
Nudelwok med libanesisk aubergine og salatost
Vegetarisk moussaka med linser og tomatsalat
Grillet portobello med sød kartoffelsquash og tomatsalat
Grillet ost med kartoffelsalat og citron
Shakshuka med tabouleh, pitabrød og hummus
Caponata di melanzane - Italiensk auberginegryde
Krydret tomat- og squashgryde med cashewnødder og lime

MASSER AF ALTERNATIVER TIL KØD

Der er også forskel på, hvor vegetarisk, man lever. Måske er det alle ugens dage eller også blot et par gange om ugen med nogle kødfrie dage. Uanset hvad kan du finde masser af lækre opskrifter på nem vegetarmad, der vil kunne begejstre både vegetarer og inkarnerede kødspisere i alle aldre.

Det, som kød især bidrager med i vores mad, er bl.a. med proteinerne. Proteiner giver en mæthedsfornemmelse, så nogle kan måske frygte, at vegetarretter ikke giver den samme mæthed, som retter med kød gør det. Heldigvis findes der mange naturlige grøntsagsalternativer til kød, der fra naturens side har et højt indhold af protein.

NATURENS PROTEINKILDER

På listen over de fødevarer, der indeholder mange proteiner og derfor gør sig godt i vegetarretter, er fx linser, bønner, kikærter og ikke mindst sojabønner, der også kaldes edamamebønner. I det hele taget er bælgfrugter et godt alternativ til kød, fordi de fylder godt og kan kommes i retter, der kan varieres i det uendelige. Bælgfrugter er derfor perfekte at lave mad med for dig, der vil lave vegetarisk mad så naturligt som muligt.

KØDERSTATNINGER

Udover naturens egne proteinkilder findes der naturligvis også de produkter, der er udviklet som deciderede køderstatninger. Det gælder fx tofu og såkaldte veggiebites. Veggiebites, der egentligt er lavet af grøntsager, er det perfekte vegetariske alternativ til fx kylling og andet lyst kød. Dette skyldes bl.a., at konsistensen er meget lig kød. Denne type af køderstatning fås i flere versioner, herunder også i en hakket, der kan bruges i retter, hvor man ellers ville bruge almindelig fars. Hakket veggie kan bl.a. bruges til at lave veggie thaideller con soy, en orientalsk og vegetarisk variant af frikadeller, der her er serveret med en spicy kålsalat.

LÆKRE VEGETARRETTER – SELV TIL KØDSPISERE

Hvis ikke alle i selskabet er vegetarer, kan det måske være svært at finde retter, der kan tilfredse alle mand. Heldigvis er udvalget af vegetaropskrifter stort og retterne tilmed så smagfulde, at de nemt også kan gå som gæstemad og serveres til festlige lejligheder. Et bud på en vegetarret kunne her være grillet portobello burger med spidskålssalat og pesto, der er en mindre syndig, men stadig lækker vegetarisk udgave af burger.

VELKENDTE AFTENSMADSFAVORITTER I VEGETAR-UDGAVE

Vidste du, at mange af de aftensmadsfavoritter, som vi kender og elsker dem, faktisk nemt kan laves i vegetariske versioner? Hvis du er vild med den mexicanske livret chili con carne, kan du fx, ved at erstatte kød med veggiebites, lave din helt egen vegetariske chili. Det samme gælder med livretten spaghetti og kødboller i tomatsauce, der er elsket af store og små. Se bare denne vegetariske version af spaghetti og fyldig tomatsauce, hvor veggiebites udgør lækre, vegetariske kødboller.