Subcategory poster

Suppe

Når efteråret og vinteren viser sig fra sine ubarmhjertige sider med kulde og blæst, findes der næppe noget bedre at lune sig med som en varm, lækker suppe. Det er også godt, når halsen gør ondt og der skal noget varmt igennem. Suppe er dog meget mere end bare et vintermåltid, men er så absolut en ret, der kan spises året rundt.

Fiskesuppe med citron, fennikel og aioli
Fiskesuppe med appelsin, fennikel og aioli
Hverdags Ramen-suppe med nudler
Thaisuppe sweet chili med laks
Cremet tomatsuppe med rejebrød
Mexicansk suppe med kylling, tortilla strimler og avocado
Wokstrimler i kokos-limesuppe med vildrisblanding
Jordskokkesuppe med kylling, chili og lime
MAD TIL 2 DAGE: Ungarsk gullaschsuppe
Blomkålssuppe med chorizo, porre og ristet boghvede

SUPPEKLASSIKERE FRA HELE VERDEN

En suppe gør sig, alt afhængig af hvilken du vælger, rigtig godt som en let forret i en trerettersmenu, men er også helt perfekt at servere i en fyldig udgave som et mættende aftensmåltid i løbet af ugen. Få inspiration til den næste suppe, du skal lave, her på RetNemt.dk, hvor vi har opskrifter på både vintersupper og sommersupper og alt herimellem. En suppe kan tilberedes hurtigt på en nem måde, så det er et godt bud på en ret, du kan lave i hverdagens ellers travle dage.

Det er ikke kun i de danske hjem, at suppe er en populær spise. Suppe er noget, der spises i hele verden og hvor end man kommer, er der forskellige suppeklassikere. I Italien gælder det minestronesuppen, der har masser af fyld, i Thailand krydret thaisuppe med citrongræs og chili, i Indien den stærke karrysuppe, som vi også elsker herhjemme, nudelsuppe med shiitakesvampe i Japan og tortillasuppe med kylling i Mexico. Hvilken suppe, der er en klassiker i et land, er i udgangspunktet et resultat af hvilke råvarer, der er særligt fremtrædende her og dem, der oftest bruges i madlavningen i netop dét land. I Danmark er det derfor supper med rodfrugter som fx jordskokker, kartofler og porrer, der kommer tættest på det, vi kan kalde for danske suppeklassikere.

GRÆSKARSUPPE – DEN NYE FAVORIT

En grøntsag, der de seneste par år er blevet et mere og mere vanligt syn i mange danske køkkener og en gennemgående ingrediens i mange retter, er græskarret. Suppekøkkenet er absolut ingen undtagelse, da græskar er ganske fortrinlig at lave suppe af. Når græskarret er blevet bagt eller kogt, kræver det blot, at du blender det og tilsætter væske, fx i form af bouillon og fløde. Vælger du det første, får du en fedtfattig og sund suppe, der giver dig meget suppe for kalorierne og omvendt kan du, ved at tilføje fløde, gøre græskarsuppen ekstra lækker og syndig. Sidstnævnte er helt perfekt til en gæstemiddag eller weekendret! En ganske fin suppe at servere for dine gæster, eller blot for selvforkælelsens skyld er også en fiskesuppe. Se bare denne udgave med med ising, porre og persille, der også er cremet med et indhold af piskefløde.

HUSK SUPPETILBEHØRET

En god suppe, der er lavet på gode råvarer og med lækkert, mættende fyld får dig et godt stykke ad vejen – men glem ikke tilbehøret til. Det rigtige tilbehør kan nemlig fuldende hele suppemåltidet. Det måske mest indlysende er brødet, som du kan vælge lige efter smag og behag, hvad end det skal være groft eller hvidt. Herudover er det rigtigt lækkert at toppe især de cremede supper med en sprød topping. Det kunne være med sprødstegt baconstykker som på denne kartoffelpore-suppe eller knasende croutoner, som det er tilfældet med denne fyldige tomatsuppe