Subcategory poster

Opskrifter med pasta

Den italienske klassiker, pastaen, er en madvare, der kan mange ting. Det er en go-to-ret for fattige studerende med ketchup eller pesto, men det er også en yderst delikat spise, der nydes på fine restauranter. Pasta er særdeles alsidig og har enormt mange tilberedelsesmuligheder, så det er ikke uden grund, at den er at finde på spisebordet hos mange i en del af ugens syv dage. Det er ydermere let at lave, det eneste, der kræves, er blot, at du ved, hvordan man koger den. Herfra er der ellers et væld af lækre opskrifter at vælge imellem, se bare her på RetNemt.dk, hvor vi har samlet nogle af de bedste, mest velsmagende ideer til pastaretter til både hverdag og fest.

ITALIEN – PASTAENS LAND

Det sydeuropæiske, støvleformede land er kendt for mange ting – og pastaen er i særdeleshed et af dem. Men spørger du i nogle asiatiske og arabiske lande, vil de nok påstå, at det her, at pastaen stammer fra. Uanset hvilket land, man end anser som pastaens moderland, er pasta uden tvivl et hit, der er elsket verden over. Ingredienslisten til pasta er egentlig simpel, da det udelukkende består af mel, vand og i visse tilfælde æg. Pastaen kommer i mange forskellige udformninger, fx i korte udgaver som skruer, der også kaldes fusili, eller penne og i lange udgaver som bl.a. spaghetti. En anden meget velsmagende pastavariant har du med tortellini eller ravioli, der er fyldte pastapuder. Fyldet heri varierer, men kunne bl.a. være kød, svampe og/eller ost.

DE STØRSTE KLASSIKERE MED PASTA

Hvad havde historien om Lady og Vagabonden været uden spaghetti og kødboller? Denne italienske hverdagsret er blot en af mange pastaretter, der har klassikerstatus. Det samme tør siges om lasagne og pasta med kødsauce, eller spaghetti bolognese, som den kaldes i hjemlandet, der er absolut favoritter til aftensmaden for bl.a. børnefamilier. Begge dele er da også retter, som de fleste kan li’ og så kræver ingen af dem, at man har en kokkeuddannelse, for at lave dem. Både lasagne og pasta med kødsauce gør sig godt som rester dagen efter, så det kan være en god ide at lave en ekstra stor portion. Lav en lækker, klassisk lasagne efter husets opskrift eller en børnevenlig spaghetti bolognese, som du kan servere i aften. Du kan også skabe din helt egen italienske baggårdsstemning præcis som i den afholdte Disney-film og lave dine helt egne italienske kødboller i cremet sauce.

PASTARETTER I FEDTFATTIGE ELLERS SYNDIGE VERSIONER

Pasta smager fortrinligt med cremede saucer, men hvis du forsøger at holde den slanke linje, spise mere fiberrigt eller af en anden årsag har fokus på sundheden, kan du naturligvis også lave pastaretter, der er sundere. Her er det oplagt at udskifte den hvide pasta med fuldkornspasta, der indeholder væsentligt flere fibre end den almindelige variant, og derfor har en større sundhedsværdi. Du kan også prøve denne sunde variant med kalkunschnitzel med parmaskinke, der har et lavt fedtindhold og masser af proteiner. Det samme gælder for denne ekstranemme pastaret med kylling, citron og basilikum. Hvis pastaretten skal serveres til en gæstemiddag eller blot som velfortjent weekendhygge, kan du forkæle dig selv med en syndig og cremet omgang pasta med røget laks.