Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Kvalitetsvin

2015 Lausu Nero D'Avola, Constantino, Terre di Sicilia, Italien

Ingredienser

3 flasker, Lausu 2015, Nero D´Avola, Constantino, Terre di Siciliana, Italien                                                                         

I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine. Denne Nero D´Avola er med sin frugtrige og fyldige karakter, et sublimt match til kraftfulde retter som påskelam.

Druer: 100 % Nero D´Avola

Producenten: Constantino – Er en familieejet vinproducent, med rødder tilbage til 1960, hvor bedstefaderen Onofrio Constantino (i dag kaldet ”Nono”) begyndte vinproduktion, med kvalitetsvine i betydelig skala. Den er i dag overgået til 3. generation, hvor børnebørnene Andrea, Allessandro og Onofrio netop har overtaget efter deres far Leonardo har trukket sig tilbage.

Vinmarkerne dækker i alt 55 hektarer, beliggende mellem Moreale og Partnico, ca. 30 km vest fra Palermo på den nordlige side af øen. Markerne ligger i 250-600 meters højde, ca. 10-15 km fra havet, som i de varme måneder, sørger for en frisk brise, til gavn for druernes vækst. Jorden er meget frugtbar, og strækker sig fra Jato flodens udmunding, ved det mystiske Crimiso, videre til Monte Jato og poma søen indtil grænsen til Monreale.

Bedømmelse af vinen: Vinen har en meget fin og transparent rubinrød farve, og trods den relativt lave alkohol, trækker den fornemme gardiner på glasset. I duften finder man alle Nero D´Avola druens tydelige noter, som typisk er præget af solbær, kirsebær, lavendel og sort peber. I smagen krydres dette med raske tanniner som giver vinen lidt bid, og fin balance mellem syre og frugt.

Tilberedning – ca. 30 min.

Sicilien: På den sydligt liggende vulkanø er jorden meget frugtbar og mineralholdig. Vinene har ofte meget store variationer, da der både dyrkes lokale druer som stort set kun findes her, (mest kendte er Nero D´Avola).

Den vulkanske og lerholdige undergrund, tilbyder udover mange mineraler, gode aflejringer for vandreserver, som vine typisk vinder meget kvalitet ved at finde dybt i undergrunden. Modsat er man hårdt ramt af varme, som reducerer udbyttet betragteligt. De små Nero D´Avola druer har enestående modstandsdygtighed overfor varme, idet denne lille hårdskallede drue, trods sin høje sødme værdi, har tanniner i skallen til at lave vine af ret høj kvalitet, klimaet til trods.

Vinifikation: Druerne høstes ved håndkraft i anden uge af september, og håndsorteres og presses skånsomt. Herefter gennemgår vinen temperaturregulerede gæringsprocesser i ståltanke over 8 dage. Til slut flaskes vinene, og lagres en måneds tid, for at stabilisere vinen, så den kan klare transporten, uden for meget tilsætning af sulfitter.

Alkoholstyrke: 13 %                                                   Holdbarhed: 5 – 7 år (Fra produktionsår)

Forslag til servering:  Vi anbefaler vinen til retter med lam, simreretter, kraftige kødretter eller til modne oste.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu