Subcategory poster

Chili con carne

Den bedste chili con carne er smagfuld, nem at lave og har masser af gode vitaminer og proteiner. Det hele får du i vores skønne opskrifter på chili con carne. Den nemme gryderet mætter, og det tager ikke lang tid at bikse sammen.

VERDENS BEDSTE CHILI CON CARNE TIL STORE OG SMÅ

Vores opskrifter består primært af chili con carne med hakket oksekød, chokolade, bønner og ris eller med nachos som tilbehør. Med masser af grøntsager i får du en ganske sund aftensmad. Foretrækker du ingen bønner eller chokolade? Du kan sagtens udelade det ene og tilføje noget andet. Chili con carne er en helt fantastisk ret, da det er nemt at variere og tilføje ingredienser. På den måde får du den bedste chili con carne til dine behov.
Klik dig ind på vores spændende opskrifter og bliv inspireret. Lav gerne en stor portion, for med en lækker chili con carne har du lyst til at spise retten flere gange. Buen apetito!

Take away, rugbrødsmadder og færdigretter. Det kan være fristende at ty til den nemme aftensmad, men du behøver slet ikke bruge lang tid i køkkenet. Her kommer opskrift på chili con carne ind i billedet. Chili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød. Den originale er uden bønner, men mange forbinder også med bønner og chokolade i retten. Chokolade tilføjer en dybde og en helt nuanceret smag i chilien. Det giver dig en dejlig fornemmelse, når du spiser af gryderetten. Og det hele behøver du kun at bikse sammen på under 30 minutter.

Netop fordi chili con carne er så nem, er den også perfekt til dig, der vil mætte flere personer. Skal du have vennerne over? Eller står den på stor familiemiddag? Inviter på lækker chili con carne med hakket oksekød, for dine gæster vil elske dig for det. De fleste er vilde med retten og tilbehøret. Samtidig behøver du ikke stå i flere timer i køkkenet. Er der mad til overs, kan du sagtens fryse det ned.

Prøv for eksempel vores klassiske chili con carne med ris og creme fraiche. Du kan også tilføje nachos som tilbehør for den sprøde effekt. Vil du gerne være sund eller tabe dig? Prøv en chili con carne med quinoa og avocadocreme. Quinoafrø er fyldt med sunde stoffer. Generelt er chili con carne rig på protein og samtidigt fattig på kulhydrater og fedt. Brug eventuelt skyr som tilbehør i stedet for yoghurt eller creme fraiche. På den måde kan du spise chili con carne med god samvittighed. Skal det være uden kød, har vi naturligvis også opskrift på vegetarisk chili con carne med masser af krydderier.

Er du til stærk chili con carne, eller foretrækker du den milde slags? Du bestemmer heldigvis selv, hvor stærk din ret skal være. Er du en af dem, der ikke kan få nok af stærk mad? I vores opskrifter forsøger vi at gøre retterne så chili-venlige som mulige. Du kan gøre det til en rigtig stærk ret ved at spice din ret op med en ekstra stærk chili - hvis du altså tør! Det giver dig en ægte chili con carne efter dine behov. Top retten med en behagelig creme fraiche, der kan dulme tungen.

Bliv sulten efter flere gode retter til aftensmaden her.

HVOR STAMMER CHILI CON CARNE FRA?

Du forbinder måske chili con carne med mexicansk mad. Det er der også god grund til. Direkte oversat fra spansk betyder det “chili med kød”. Netop en af hovedingredienserne, chili, stammer fra Sydamerika. Dog siges det, at selve retten stammer fra Texas og ikke Mexico, som flere måske går og tror. Den klassiske ret består af chili, tomater, spidskommen, løg, hvidløg og hakket kød. Det er muligt, at fattige familier i Texas har blandet kød med store dele chili for at få fest mest muligt mad til familien. Senere blev retten til chili con carne, som vi kender det. Dog skal du ikke tage til Texas og bede om chili con carne med bønner. Originalen er nemlig helt uden. I Mexico serverer de ganske vist retten på restauranterne i landet, men angiveligt kun fordi, nogle turister tror, retten stammer fra Mexico.

I Danmark kan du typisk finde retten med forskelligt slags tilbehør: nachos, creme fraiche, guacamole og brød. Da chili con carne er forholdsvis flydende, kan det rette tilbehør dyppes i retten eller blive brugt som en slags ske. Er den for stærk, er creme fraiche og yoghurt med til at mildne chilien. Uden at du går på kompromis med den gode smag.

VÆLG NEM OG LÆKKER AFTENSMAD HOS OS

Det skal være nemt at få mad og finde gode opskrifter. Derfor kan du hos os bestille et varieret udvalg af måltidskasser og få dem leveret direkte til døren. Står den på chili con carne i aften, kan du klikke ind på vores opskrifter. Kan det blive meget nemmere?

Mangler du inspiration til næste uge, kan du klikke dig ind på vores spændende madplan. Vi udskifter opskrifterne hver uge for et bredt udvalg af retter. Glemt alt om at handle ind igen på travle hverdage og overlad det trygt til os. Vælg for eksempel vores Hurtig- eller Eksotisk-måltidskasse. Hvorfor ikke bare designe din helt egen måltidskasse? Du kan frit ændre i vores sammensætning. Ram plet på hvad du kunne tænke dig. Mere økologi, mere fisk eller hurtige retter? Du vælger helt selv!