MAD TIL 2 DAGE: Chili con carne classic med ris og cremefrisk
35
5 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Chili con carne classic med ris og cremefrisk

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af chili con carne classic. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og ret billigt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Solo hvidløg
⅔ stk
Rød chili
1 stk
Basmatiris
400 g
Gulerod
400 g
Hakket oksekød
600 g
Mexico mix-krydderi (Selleri)
1 spsk
Hakkede tomater
400 g
Chilibønner
240 g
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1½ dl
Løg
1½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1628 kcal
  • Fedt 43 g
  • Kulhydrater 215 g
  • Protein 96 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løgene og hvidløget og hak det fint. Skyl og hak chili fint (TIP: Fjern frøvægge og frø hvis du ikke vil have det for stærkt).
  2. Kog 400 g ris under låg i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt. Skru ned til svag varme, når risene koger, og sæt minuturet på 12 min. Sluk og lad dem derpå hvile, til resten af retten er færdig.
  3. Skræl 400 g gulerødder og skær dem i små, mundrette tern.
  4. Lad lidt olie blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits kødet til det smuldrer og skifter farve - ca. 3 min. Tilsæt løg, hvidløg, chili og 1 spsk mexico krydderi og steg i yderligere 2 min.
  5. Kom gulerødder, 400 g hakkede tomater og  400 g chilibønner inkl. lage i gryden med kødet. Tilsæt 1 tsk salt og lad retten koge under låg ved middel varme i 16 min. Rør af og til. Smag til med salt og peber. Servér rygende varm med ris og creme frisk. Sæt halvdelen af chilien på køl til næste dag.
  6. DAG 2: Hæld chilien i en gryde og varm den godt igennem ca. 12 min. Kog en kedel vand og hæld over risene og lad trække 2 min så de er varme. Hæld vandet fra i en sigte og server dem til chilien med resten af creme frisken. TIP: Du kan også blande ris og chili og varme det sammen.