Classic chili con carne med ris og creme frisk
30-40
Mad til 2 dage
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Classic chili con carne med ris og creme frisk

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af chili con carne classic. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og ret billigt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Basmatiris
270 g
Løg
1½ stk
Hvidløg
1½ fed
Rød chili
1 stk
Gulerod
4 stk
Hakket oksekød
600 g
Mexico mix-krydderi
1½ pose
Hakkede tomater
1 dåse
Chilibønner
1 dåse
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1½ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 732 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 81 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Pil løgene og hvidløget og hak det fint. Skyl og hak chili fint TIP: Fjern frøvægge og frø hvis du ikke vil have det for stærkt.
  3. Skræl gulerødder og skær dem i små, mundrette tern.
  4. Lad lidt olie blive varmt i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, chili og mexico-krydderi og steg i yderligere 2 min.
  5. Kom gulerødder, hakket tomat og chilibønner inkl. lage i gryden med kødet. Tilsæt 1 tsk salt og lad retten koge under låg ved middel varme i 16 min. Rør af og til. Smag til med salt og peber. Servér rygende varm med ris og creme fraiche. Sæt halvdelen af chilien på køl til næste dag.
  6. DAG 2: Hæld chilien i en gryde og varm den godt igennem ca. 12 min. Kog en kedel vand og hæld over risene og lad trække 2 min. så de er varme. Hæld vandet fra i en sigte og servér dem til chilien med resten af creme frisken TIP: Du kan også blande ris og chili og varme det sammen.