Børnevenlig mad til hele familien

Inspiration til god og børnevenlig mad for hele familien

At lave børnevenlig mad, som hele familien synes om, kan til tider føles lidt som et umuligt projekt. Børnene har deres favoritter, som de ofte efterspørger, og stod det til dem, ville disse favoritter stensikkert være på menuen hver eneste uge. Men nøglen til en god kost er variation, og derfor er det altså en rigtig god ide at variere hverdagsmaden, så I prøver noget forskelligt. Mangler du inspiration til god og børnevenlig mad, så får du her vores bedste tips og tricks.

Børnevenlige opskrifter

Den nemmeste måde at lave god mad til børn er at spørge dine børn, hvad de godt kan lide at spise. Formentlig har de allerede nogle favoritretter, som du ved er en sikker hver gang. Måske har de spist en god ret i børnehaven eller hjemme hos en legekammerat, som de har spurgt, om du måske kunne prøv at lave derhjemme? Ellers kan du prøve en af disse klassiske retter, som mange børn elsker:

Pift de klassiske favoritretter op

Ved at prøve noget nyt og sætte et twist på børnenes favoritretter, kan du variere måltiderne, så de altså er spændende både at lave og smage. I stedet for den klassiske kartoffelmos kan du tilføje pastinak eller broccoli. I den klassiske tacosuppe kan du skifte ingredienserne ud, så du den ene gang bruger oksekød i retten og næste gang prøver en kødfri version med for eksempel kikærter, squash og lime. Serverer du en saftig hakkebøf, kan du prøve med forskellige slags sovs eller råkost. Når du laver en frikadellefars kan du prøve dig med forskellige krydderier og krydderurter. Mulighederne er uendelige, og det er kun fantastien, der sætter grænser for, hvordan du kan variere din hverdagsmad.

Børnevenlig mad til hele familien

Madpandekager er børnevenlig mad

Madpandekager er en af de børnevenlige retter, der er nemmest at variere. Det skyldes, at børnene selv kan være med til at styre indholdet. En kvalitet, som mange børn sætter pris på. Derudover er det en genial tøm-køleskabet-ret, da madpandekagerne kan fyldes med mange forskellige ingredienser, alt efter hvad du har. Du kan selv variere, hvilken slags kød du vil bruge, og har du grøntsager liggende, kan du nemt gøre retten mere sund og farverig. Farverig mad er sjovere at spise og er en fantastisk måde at få børn til at spise flere grøntsager på. Har børnene forskellige smagspræferencer kan de også selv være med til at bestemme, hvad de vil have i deres egne madpandekager. Det gør det super nemt at tilfredsstille alle familiemedlemmer.

Retter med kylling er et sikkert hit

Kylling er noget, som næsten alle børn elsker. Da kylling kan tilberedes på så mange forskellige måder, er retter med kylling super nemme at variere. Uanset hvordan du vælger at tilberede kyllingen, er du næsten garanteret et aftensmadsmåltid, som børnene synes godt om. Her er nogle eksempler på lækre retter med kylling:

Hos RetNemt brænder vi for at give børnefamilier de bedste forudsætninger for at lave god og varieret mad. Med vores store udvalg af spændende opskrifter kan du hver uge sætte lækker aftensmad på bordet, som vil imponere både store og små.

Prøv en børnevenlig måltidskasse