Subcategory poster

Tikka Masala

Drømmer du om at rejse til Indien og smage de mange lækre, krydrede retter, der sætter alle sanser i spil? Hvorfor ikke bringe en bid af Indien hjem til dig selv ved at lave din egen autentiske tikka masala.

TIKKA MASALA

Chicken tikka masala er en smagsrig ret, der kommer fra Indien, men er elsket over store dele af verden. Dog mener nogle, at retten oprindeligt stammer fra Skotland. Alligevel er chicken tikka masala én af de retter, som du altid vil kunne finde på menukortet på en indisk restaurant herhjemme.
Chicken tikka masala er en populær ret, fordi den er godt krydret, men ikke for stærk, så alle kan spise med. Chicken tikka masala kan eksempelvis bestå af kyllingebryst, flåede og hakkede tomater, frisk chili og ingefær, citron- eller limesaft og garam masala.
Chicken masala serveres som regel med basmatiris, naanbrød og yoghurtdip med mynte eller lignende. Mums, lyder det ikke lækkert?

KLASSISK TIKKA MASALA OPSKRIFT

Vil du lave en ægte indisk tikka masala, så prøv vores kylling tikka masala opskrift her. I denne udgave blandes strimlede peberfrugter og både af æbler i retten. Begge dele giver sødme, og det skaber en god balance til den stærke garam masala.
Som tilbehør til vores kylling masala serverer du basmatiris, naanbrød, yoghurt og frisk mynte - det klassiske tilbehør. Vil du have lidt grønt til også, kan vi anbefale en mangosalat.
Mange tænker automatisk på kylling, når man siger “tikka masala”, og vi har også brugt kylling i vores chicken tikka opskrift. Men tikka masala kan også laves med lam, hvis du bedre kan lide det.

PRØV TIKKA MASALA MED GALANGAROD

Vil du prøve en alternativ udgave af tikka masala, så er denne opskrift på kylling tikka masala - Tanzania style et godt bud. Den største ændring skyldes, at vi her har tilsat galangarod.
Galangarod er beslægtet med ingefær og minder om ingefær, fordi de begge er stærke; men smagene er forskellige. Galangarod er lidt mere parfumeret og bruges af nogle som naturlægemiddel.
I vores opskrift serveres tikka masala med en lækker rispilaf bestående af vildris, løg og hvidløg, galangarod, karry, kanelstang og rosiner.

HVAD ER GARAM MASALA?

Alle kender karry - den gule, spicy krydderiblanding fra Indien. En anden indisk krydderiblanding, der er rigtig lækker, men lidt mindre kendt, er garam masala. Mens karry er udbredt i det sydlige Indien, er garam masala mere udbredt i det nordlige Indien.
Garam masala er det krydderi, man bruger i retten chicken tikka masala (og i mange andre indiske retter). Navnet betyder “varmende krydderiblanding” eller bare “stærkt krydderi”. Krydderiblandingen kan variere, fordi den består af forskellige krydderier, der er blandet sammen. Men typisk består garam masala af:

  • Spidskommen
  • Koriander
  • Kardemomme
  • Sort peber
  • Nelliker
  • Kanel
  • Muskatnød

Nogle blandinger indeholder også paprika, fennikel, stjerneanis eller chili. Garam masala kan derfor variere i styrke og være mere eller mindre stærk.
Du kan lave din egn garam masala derhjemme, hvis du er rigtig glad for indisk mad. Vil du gerne spare tid, kan du dog sagtens købe dig til gode, færdiglavede krydderiblandinger, enten tørret og pulveriseret eller som pasta. Garam masala kan købes i eksempelvis store supermarkeder, i specialbutikker og hos nogle grønthandlere.
Hvis du bestiller en måltidskasse fra RetNemt måltidskasser, hvor chicken tikka masala er blandt retterne, så får du selvfølgelig garam masala med i kassen.

BESTIL EN MÅLTIDSKASSE

Med en måltidskasse fra RetNemt måltidskasser bliver det rigtig let at lave hjemmelavet aftensmad til hverdag. Du behøver hverken at overveje, hvad menuen skal bestå af, eller at købe ind - alt, du skal gøre, er at bestille en måltidskasse online. Så leverer vi friske, sunde råvarer til din hoveddør sammen med nemme opskrifter på, hvordan råvarerne skal tilberedes. Du behøver ikke engang være hjemme, når vi leverer; maden kommer i en køleboks.
Du er selv med til at bestemme, hvad dine måltidskasser skal bestå af. Er du til familieretter, fiskeretter eller vegetarretter? Skal det være ekstra sundt eller gå ekstra hurtigt? Det er nogle af dine muligheder, når du guider os ind på din smag og dine behov.
Når du bestiller, angiver du også antal personer, der skal spise med ved måltiderne. Du vælger, hvor ofte vi skal levere, og hvor mange dage, du vil have mad til. Ligesom du kan give os besked, hvis der er noget, du ikke kan tåle.

Vores velsmagende retter tager kun 30 minutter at lave, og opskrifterne er udviklet af dygtige og erfarne madskribenter med udgangspunkt i, at de fleste skal kunne lide maden. Vi er ret sikre på, at vores nemme retter også falder i din smag. Prøv selv en måltidskasse. Bestil her.