Tikkakylling med indisk tomat-kartoffelstuvning

Tikkakylling med indisk tomat-kartoffelstuvning

35 min747 kcal pr. portion Holder 4 dage
En rigtig krydret indisk ret, der ikke er stærk. Serveret med papadums og en helt speciel stuvning af tomater og kartofler og naturligvis MASSER af krydderier.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

15 g ingefær
1 stk hvidløg fed
1 dl yoghurt naturel
2 spsk tikka masala pasta
½ stk citron
300 g kyllingeinderfilet
2 stk bagekartoffel
¼ tsk sennepsfrø
3 stk tomat
1 drys koriander
70 g papadums

Du skal selv have

salt, sukker, olie

Fremgangsmåde

1
Marinade: Riv ingefæren fint og pres 1 fed hvidløg. Bland 1 dl yoghurt, ½ spsk ingefær, presset hvidløg, 1 spsk tikka masala (gem resten til senere), ¼ tsk salt, saft af ¼ citron (gem resten til senere) og ¾ spsk olie sammen i en skål. Del kyllingestykkerne og læg dem i marinaden og stil den i køleskabet. Tænd ovnen på 220 grader.
2
Tomat-kartoffelstuvning: Skær kartofler i tern på 1½ x 1½ cm. Opvarm ¾ spsk olie i en gryde eller sauterpande ved jævn varme. Kom ¼ tsk sennepsfrø ved og steg et par sekunder til de springer rundt på panden. Kom kartoflerne i og steg dem i 6 min.
3
Tilsæt 1 spsk tikka masala, saft af ¼ citron, ½ tsk sukker og salt til tomat-kartoffelstuvningen. Rør rundt og steg i ca. 8 min. ved medium varme.
4
Sæt imens kyllingen på spid og læg dem på bagepapir på en bageplade. Sæt den midt i ovnen og steg dem 7-8 min. i alt. Vend dem undervejs.
5
Skær 2-3 tomater i kvarte (resten kan bruges til pynt). Tilsæt tomaterne til tomat-kartoffelstuvningen og rør godt rundt. Lad det simre 7-8 min. til kartoflerne er møre.
6
Til pynten skæres resten af tomaterne i kvarte og koriander hakkes fint. Pensl lidt olie på ½ pk papadums, læg dem på en rist og sæt dem øverst i ovnen i 1-2 min.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3123 kJ/ 747 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
19.54 g
heraf mættede fedtsyrer
2.29 g
Kulhydrat
91.8 g
heraf sukkerarter
16.26 g
Protein
50.86 g
Salt
3.93 g
Kostfibre
12.97 g

Allergener

Jordnødder
Mælk
Nødder
Sennep

Andre retter du måske kan lide