Subcategory poster

Opskrifter med lam

Lam er for mange en delikatesse, der kun bliver spist i helt særlige anledninger. For andre er det noget, de aldrig rigtig har smagt, og det synes vi naturligvis er meget ærgerligt. Hos RetNemt Måltidskasser er vi nemlig vilde med lam, og ikke mindst vilde med de lækre opskrifter, vi selv har strikket sammen.

HISTORIEN OM, HVORFOR VI SPISER LAM


Alt efter, hvordan du tilbereder lam, så er det ikke anderledes at spise end så mange andre stege, og derfor kan du sagtens servere lam for hele familien. Udover, at det smager godt, så er der også andre fordele ved at spise lam. Lammekød indeholder nemlig det sunde Omega 3, og noget mindre indhold af kolesterol som i andre typer af kød. Til gengæld er der stadig et relativt højt indhold af fedt i lam, og derfor skal du ikke erstatte magert kød som fx kylling med lam. Spiser du lam i moderate mængder, så er der rigtig meget at se frem til. Det kan nemlig tilberedes på forskellige måder, og det smager himmelsk, når bare det er gjort rigtigt. Se alle vores lammeopskrifter lige her og forsøg dig med en ny og spændende ret.


Er du en af dem, der forbinder lam med at være noget, man spiser i påsken, så er du helt sikkert ikke alene. Påsken er fyldt med traditioner, og i nogle familier betyder det også, at der skal en god lammesteg på bordet. Men har du undret dig over, hvorfor vi egentlig spiser lam i påsken? Lammet er traditionelt set et symbol på kristendommens Jesus, der blev ofret som et uskyldigt lam (offerlam), for at andre kunne leve og undgå de 10 plager. Det er dog ikke kun i påsken, at Jesus bliver anset som et lam – også i biblen bliver han omtalt som værende Guds lam.
Det er de færreste danskere, der i dag markerer påsken og andre højtider som værende noget rituelt og kristent. For de fleste er det blot hyggelige traditioner, der tillader os at fejre kærligheden og samværet med dem, vi holder af. Ikke desto mindre, er påsken en god undskyldning for at spise lam, men det betyder ikke, at du ikke også kan spise lam resten af året. Prøv vores sunde og lækre opskrift på burger med lammekød. Denne opskrift vil glæde både store og små, for hvem elsker ikke en saftig burger med en bøf af hakket lammekød? Hertil venter nogle sprøde, søde kartoffelfritter og en smagfuld, hjemmelavet chutney.

SPÆNDENDE OPSKRIFTER MED LAMMEKØD

Her på siden giver vi vores bedste bud på nogle nemme, lækre og sunde lammeopskrifter. Find den inspiration du søger her, eller overvej at bestille af vores måltidskasser hjem. Så får du alting leveret lige til døren og slipper for besværet med at handle og bruge tid på at gruble over, hvad du skal finde på. Tjek vores 13 forskellige måltidskasser ud og find den, der bedst matcher dig og dine behov i hverdagen.