Lammeculotte med citronrødder, stegte kartofler og citronhollandaise
40-50
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Lammeculotte med citronrødder, stegte kartofler og citronhollandaise

En lækker grill- eller ovnstegt lammeculotte serveret med stegte kartofler og glaserede gulerødder smagt til med rosmarin, timian, citron og hvidløg og toppet med et drys karse. Hertil en lækker citronhollandaise.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • mælk,
  • laktosefri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Olie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Rosmarin
1 drys
Timian
1 drys
Lammeculotte
300 g
Laurbærblad
1 stk
Gulerod
3 stk
Hvidløg solo
1 stk
Citron
1 stk
Hollandaisesauce
2 dl
Løvstikke
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1338 kcal
  • Fedt 108 g
  • Kulhydrater 55 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen eller ovn på 200°C varmluft. Skær kartofler i kvarte og læg i en gryde med vand så det lige dækker tilsat ½ tsk salt. Bring i kog og kog 10 min. Hæld vandet fra efterfølgende.
  2. Skyl og tør rosmarin og timian. Gem 2 stilke timian og 1 stilk rosmarin til senere og hak resten fint. Fordel det på et spækbræt, drys med ½ tsk salt og peber. Pres kødsiden af lammet i blandingen, så det dækker godt. Læg culotten på grillen ved indirekte varme ca 20 min. OVN: Læg culotten i et smurt ovnfast fad og sæt i ovnen ca. 20 min. Den skal være rosa indeni.
  3. Gulerødder: Skræl gulerødder, skær i grove stykker, læg i en lille gryde og dæk med vand. Tilsæt 1 tsk sukker, salt, timian og laurbær. Kog op og lad simre ved middelvarme i 8 min. så de stadig har bid.
  4. Stegte kartofler: Pil hvidløg, del og skær i skiver. Varm en pande op til høj varme med 1 tsk olie og 1 tsk smør. Tilsæt kartofler, hvidløg, rosmarinnåle, skal af ½ citron, salt og peber. Skru ned til middelvarme, når kartoflerne bruner. Vend i dem ca. 10 min.
  5. Citronhollandaise: Varm imens hollandaise i en lille gryde ved middelvarme, tilsæt revet skal af ½ citron og 1 spsk saft. Saucen skal blot varmes igennem, ikke koge kraftigt. 
  6. Tag culotten fra ovn/grill og lad den hvile tildækket 5-10 min. Hæld vandet fra gulerødderne og læg dem i en skål. Dryp med lidt olie og citronsaft, drys med groft salt og friskkværnet peber. Top med hakket løvstikke. Skær culotten i skiver og servér med kartofler og citronhollandaise.