Yoghurt kebab med lam
30
2 dages holdbarhed

Yoghurt kebab med lam

Skøn og velsmagende lammekebab serveret på sprøde tortilla chips, tomater og agurkestykker med frisk hvidløgsdressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • byg,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Groft sandwichbrød (Byg, Hvede)
1 skive
Løg
½ stk
Solo hvidløg
⅔ stk
Hakket lam
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Paprika
½ tsk
Spidskommen
½ tsk
Kruspersille
1 drys
Agurk
½ stk
Cherrytomater
125 g
Citron
½ stk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1½ dl
Tortilla-wrap (Gluten, Hvede)
4 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1020 kcal
  • Fedt 35 g
  • Kulhydrater 121 g
  • Protein 54 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Kødet har været frosset og må ikke genindfryses. Retten skal tilberedes senest dagen efter levering.

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og læg bagepapir på en bageplade. Skær skorpen af brødet og gør det vådt med koldt vand, pres vandet ud med hænderne og læg det i en skål.
  2. Pil og riv løget og pres hvidløg ned i skålen. Tilsæt kød, æg, paprika, spidskommen, salt og peber. Skyl og hak persillen, gem lidt til drys og tilsæt resten til skålen.
  3. Ælt det hele godt sammen evt. med hænderne (husk at vaske dem grundigt først).
  4. Form 2-3 pølser på ca. 20 cm, læg dem på bagepladen og pres dem let med fingrene så de får en bølget overflade og er ca. 1½ cm høje.
  5. Dryp kødet med lidt olie og steg dem til de er gennemstegte i ovnen ca. 15 min.
  6. Imens skyl agurk og tomater. Del tomaterne og skær lange tynde skiver af agurken. Halver citronen. Bland yoghurt med presset hvidløg, salt og peber.
  7. Læg tortillas ovenpå hinanden og skær igennem bunken, så du får 2x2 cm tern. Fordel ternene i et stort ildfast fad og sæt i ovnen 3 min. Tag fadet ud af ovnen.
  8. Fordel yoghurt på de varme tortillas, læg kebabberne ovenpå og fordel tomater og agurk rundt i siderne. Drys med persille og dryp lidt olivenolie over. Server citronen til eller dryp citronsaft over inden servering.