Subcategory poster

Mørbradgryde

Skal du have mad til flere dage, og vil du samtidig gerne nyde dejligt kød? Søg efter mørbrad hos os, og du finder opskrift på lækker mørbradgryde. Mørbrad er et mørt stykke kød, og du kan servere det på flere måder. Går du efter den klassiske mørbradgryde, kan du selv bestemme, om du vil have bacon i eller fløde, eller om du vil servere mørbradgryde med ris eller andet tilbehør. Mulighederne er mange. Uanset hvad, så er mørbradgryde en sikker vinder, hvis du mangler idéer til et nemt og dejligt måltid. Find verdens bedste opskrifter på en god mørbradgryde hos os. God fornøjelse og velbekomme!

HVAD ER MØRBRAD?

Når slagteren skærer mørbrad fra dyret, er det en lille muskel, der sidder på indersiden af ryggen tæt på rygsøjlen. Det betyder, at musklen ikke har bevæget sig nær så meget som for eksempel i låret. Det er med til at gøre kødet dejligt mørt og til et fint stykke kød. Du kan både få lammemørbrad såvel som svine- og oksemørbrad.

Det fine stykke kød afspejler sig også i kvaliteten. Du kan finde især oksemørbrad i den dyre ende, hvorimod en gryderet med svinemørbrad ofte er til mere overkommelige priser. Heldigvis er kvaliteten og madoplevelsen ofte nok til, at du helt klart bør smage mørbrad, hvis du ikke allerede har gjort det.

Når du begynder på din mørbradgryde, skal du huske at pudse mørbraden fri for sener, inden du tilbereder den. Senerne ligger på langs af mørbraden og er bindevæv. De er nemlig temmelig seje og ikke særligt sjove at spise.

Heldigvis behøver du ikke stå med et fedtet arbejde, når du pudser din mørbrad. Du fjerner dem ved at stikke kniven forsigtigt ind under senerne. Bagefter trækker du kniven på langs med bladet op mod senen. Med lidt øvelse kan du hurtigt få taget på det.

Efter du har pudset din mørbrad, er den hurtig og nem at tilberede. For at holde kødet saftigt og mørt, behøver du ikke stege din mørbrad i særlig lang tid. Gå efter en helstegt okse- eller svinemørbrad i rosa. Ellers risikerer du, at den bliver tør, og det vil gå udover madoplevelsen.

FIND DE BEDSTE MADOPSKRIFTER PÅ MØRBRADGRYDE

Er dit valg faldet på en mørbradgryde? Find verdens bedste opskrifter på mørbradgryder hos os. Her får du opskrifter på mørbrad i de mest lækre udgaver.

Hvilket slags dyr og tilbehør til din mørbradgryde er helt op til dig. Her kan du i princippet skifte ud og tilføje, som du har lyst. Du kan vælge at servere svinemørbrad med cremet fløde, paprika for en spicy smag eller for eksempel mørbradgryde med bacon og ris. Retten egner sig perfekt til en kold efterårsdag med hele familien samlet. På grund af den milde smag og det saftige kød har den klassiske ret vundet en plads i mange danskers hjem - også for de mindste. Er der kræsne familiemedlemmer, kan du skifte for eksempel champignoner ud med gulerødder. Selvom om børnene er små, kan du godt være forberedt på, at der bliver spist op. Den bedste mørbradgryde er en af de retter, som du lige tager en ekstra portion af.

Skal din mørbradgryde være i den sundere ende, kan du vælge vores opskrift på mørbrad med grove ris, bacon og agurkesalat som tilbehør. Du behøver kun at bruge cirka 45 minutter, hvilket ofte er en fordel for mange børnefamilier. Lad børnene være med, når du begynder på madlavningen. Opskriften er en god måde at lære dine børn om fra jord til bord. Desuden kræver den ikke de vilde egenskaber i et køkken. Du kan med fordel lave en stor portion, så der også er mad til dagen efter. Mørbradgryder er nemme at genopvarme i en gryde.

Du kan også gå efter en smagfuld gryderet med svinemørbrad, sprød peberfrugt og basmatiris. Denne opskrift behøver du mindre end 30 minutter til, uden at du går på kompromis med de gode smage. Prøv gerne en mørbradgryde med paprika og fløde. Paprikagryde med mørbrad er et sikkert hit for mange familier og børn. Som med andre gryderetter er der ofte til flere dage, og så er de super nemme at varme op igen.

Skal du have gæster? Lav mørbradgryden aftenen før eller forbered dig i god tid. Faktisk kan en mørbradgryde kun blive bedre dagen efter, hvor de gode smage virkelig kan få lov til at trække. Dét er nemt.

Lad dig eksperimentere og smag dig frem til, hvordan du bedst kan lide din mørbradgryde. Om du vil have en mørbradgryde med fløde, paprika og bacon eller mørbradgryde med cocktailpølser og ris, så finder du råvarerne hos os.

Du kan også prøve en af vores gryderetter såsom boeuf bourguignon eller kylling tikka masala.
Vælg nem og lækker aftensmad hos os
Begynder din mave også at blive sulten efter mørbradgryde? Hos os kan du bestille et bredt udvalg af måltidskasser og finde de bedste opskrifter på mørbrad. Du kan nemt og bekvemt vælge lige den opskrift på svinemørbrad, du har lyst til.

Er du på udkig efter inspiration til næste uges madplan, så finder du det her. I vores måltidskasser har vi både konkrete opskrifter, men også alle de råvarer og ingredienser, du skal bruge. Det hele får du leveret direkte til din dør. Så bliver det ikke meget nemmere at handle ind i en travl hverdag. Vælger du vores Familie- eller Hurtig-måltidskasse, så er der chance for, at du vil møde en af vores lækre opskrifter på mørbradgryder. Har du specifikke ønsker, kan du også designe din helt egen måltidskasse hos os.