Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Lækker

Mørbradgryde med grove ris — og agurkesalat

(baseret på 445 kunders bedømmelse)

Ingredienser

½ agurk
Marinade:
½ dl hvidvinseddike
½ dl sukker
Salt og peber

200 g brune ris
250 g mørbrad i skiver
Salt og peber
50 g bacon i skiver
1 løg
125 g champignon
½ dåse hakkede, flåede tomater
75 g cocktailpølser 

Ingredienser

½ agurk
Marinade:
½ dl hvidvinseddike
½ dl sukker
Salt og peber

200 g brune ris
375 g mørbrad i skiver
Salt og peber
50 g bacon i tynde skiver
1 løg
125 g champignon
½ dåse hakkede, flåede tomater
75 g cocktailpølser

Ingredienser

1 agurk
Marinade:
3/4 dl hvidvinseddike
3/4 dl sukker
Salt og peber

300 g brune ris
375 g mørbrad i skiver
Salt og peber
75 g bacon i tynde skiver
1-2 løg
200 g champignon
3/4 dåse hakkede, flåede tomater
125 g cocktailpølser

Ingredienser

1 agurk
Marinade:
3/4 dl hvidvinseddike
3/4 dl sukker
Salt og peber

300 g brune ris
500 g mørbrad i skiver
Salt og peber
75 g bacon i tynde skiver
1-2 løg 
200 g champignon
3/4 dåse hakkede, flåede tomater
125 g cocktailpølser

Ingredienser

1 agurk
Marinade:
1 dl hvidvinseddike
1 dl sukker
Salt og peber

400 g brune ris
500 g mørbrad i skiver
Salt og peber
100 g bacon i tynde skiver
2 løg
250 g champignon
1 dåse hakkede, flåede tomater
150 g cocktailpølser 

Ingredienser

1 agurk
Marinade:
1 dl hvidvinseddike
1 dl sukker
Salt og peber

400 g brune ris
750 g mørbrad i skiver
Salt og peber
100 g bacon i tynde skiver
2 løg
250 g champignon
1 dåse hakkede, flåede tomater
150 g cocktailpølser 

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Til agurkesalaten skæres agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække til retten er færdig.
  2. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg. Når vandet koger skrues ned til svag varme og uret sættes til 18 min. Sluk og lad dem derpå trække, til resten af retten er færdig.
  3. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger. Svits bacon og løg i en gryde.
  4. Rengør champignonerne og skær dem i skiver. Tag bacon og løg op af gryden.
  5. Dup mørbradskiverne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun mørbradskiverne i gryden 1 min. på hver side ved god varme. Tilsæt ½ dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignoner og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme i ca. 12 min. under låg.
  6. Tilsæt cocktailpølserne når der er 5 min. tilbage. Smag til med salt og peber.
  7. Servér mørbradgryden med ris og agurkesalat. 

Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Til agurkesalaten skæres agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække til retten er færdig.
  2. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg. Når vandet koger skrues ned til svag varme og uret sættes til 18 min. Sluk og lad dem derpå trække, til resten af retten er færdig.
  3. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger. Svits bacon og løg i en gryde.
  4. Rengør champignonerne og skær dem i skiver. Tag bacon og løg op af gryden.
  5. Dup mørbradskiverne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun mørbradskiverne i gryden 1 min. på hver side ved god varme. Tilsæt ½ dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignoner og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme i ca. 12 min. under låg.
  6. Tilsæt cocktailpølserne når der er 5 min. tilbage. Smag til med salt og peber.
  7. Servér mørbradgryden med ris og agurkesalat.
     

Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Til agurkesalaten skæres agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække til retten er færdig.
  2. Kog risene i 5 dl vand tilsat ½ tsk salt under låg. Når vandet koger skrues ned til svag varme og uret sættes til 18 min. Sluk og lad dem derpå trække til resten af retten er færdig.
  3. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger. Svits bacon og løg i en gryde.
  4. Rengør champignonerne og skær dem i skiver. Tag bacon og løg op af gryden.
  5. Dup mørbradskiverne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun mørbradskiverne i gryden 1 min. på hver side ved god varme. Tilsæt 3/4 dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignoner og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme i ca. 12 min. under låg.
  6. Tilsæt cocktailpølserne når der er 5 min. tilbage. Smag til med salt og peber.
  7. Servér mørbradgryden med ris og agurkesalat.
     

Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Til agurkesalaten skæres agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække til retten er færdig.
  2. Kog risene i 5 dl vand tilsat ½ tsk salt under låg. Når vandet koger skrues ned til svag varme og uret sættes til 18 min. Sluk og lad dem derpå trække, til resten af retten er færdig.
  3. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger. Svits bacon og løg i en gryde.
  4. Rengør champignonerne og skær dem i skiver. Tag bacon og løg op af gryden.
  5. Dup mørbradskiverne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun mørbradskiverne i gryden 1 min. på hver side ved god varme. Tilsæt ½ dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignoner og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme i ca. 12 min. under låg.
  6. Tilsæt cocktailpølserne når der er 5 min. tilbage. Smag til med salt og peber.
  7. Servér mørbradgryden med ris og agurkesalat.

 Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Til agurkesalaten skæres agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække til retten er færdig.
  2. Kog risene i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt under låg. Når vandet koger skrues ned til svag varme og uret sættes til 18 min. Sluk og lad dem derpå trække til resten af retten er færdig.
  3. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger. Svits bacon og løg i en gryde.
  4. Rengør champignonerne og skær dem i skiver. Tag bacon og løg op af gryden.
  5. Dup mørbradskiverne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun mørbradskiverne i gryden 1 min. på hver side ved god varme. Tilsæt 1 dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignoner og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme i ca. 12 min. under låg.
  6. Tilsæt cocktailpølserne når der er 5 min. tilbage. Smag til med salt og peber.
  7. Servér mørbradgryden med ris og agurkesalat.
     

Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Til agurkesalaten skæres agurken i tynde skiver. Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad salaten trække til retten er færdig.
  2. Kog risene i 7 dl vand tilsat ½ tsk salt under låg. Når vandet koger skrues ned til svag varme og uret sættes til 18 min. Sluk og lad dem derpå trække, til resten af retten er færdig.
  3. Skær baconen i strimler på tværs og løgene i skiver eller terninger. Svits bacon og løg i en gryde.
  4. Rengør champignonerne og skær dem i skiver. Tag bacon og løg op af gryden.
  5. Dup mørbradskiverne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun mørbradskiverne i gryden 1 min. på hver side ved god varme. Tilsæt ½ dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignoner og flåede tomater med væde. Lad det koge ved svag varme i ca. 12 min. under låg.
  6. Tilsæt cocktailpølserne når der er 5 min. tilbage. Smag til med salt og peber.
  7. Servér mørbradgryden med ris og agurkesalat. 

Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2651 kJ (634 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 742 177 28
Kulhydrat 1087 260 41
Fedt 822 196 31

Godt at vide om opskriften

SMAGFULD GRYDERET

Mørbrad er et lækkert stykke kød, uanset hvordan den serveres. I mørbradgryde bliver det til en lækker gryderet, der egner sig perfekt til en kold efterårsdag med hele familien samlet. Det er nemlig en ret, som har en mild smag, som selv de mindste i familien kan lide. Det er en klassisk dansk ret, som igennem årene er blevet fortolket i mange forskellige versioner, men følger du opskriften her hos os, så får du den i en let og lækker udgave med bacon og cocktailpølser, som i høj grad hører sig til.

Her får du en ret, der kan laves på kun 45 minutter, hvilket vi ved, at rigtig mange børnefamilier sætter pris på. Med mørbradgryde er det endda muligt at involvere børnene i madlavningen, da opskriften er nem at gå til og ikke kræver de helt store kokkeegenskaber.

I mange andre opskrifter er saucen baseret på fløde, hvilket gør retten noget mere fedtholdig end den, vi præsenterer her på siden. Derudover spises den af mange også med en kartoffelmos, hvor vi i stedet har valgt at lave den med næringsrige brune ris. En god og veltilberedt mørbradgryde er for hele familien, og du kan med fordel lave en stor portion, så der også er mad til dagen efter. Denne ret er nemlig velegnet til at blive genopvarmet i gryden, og nogen vil endda mene, at den er endnu bedre på 2. dagen. Findes der et par kræsne sjæle i familien, som fx ikke kan lige champignon eller cocktailpølser, så er der heldigvis råd for dette. I en mørbradgryde kan du i princippet skifte ud og tilføje lige, som du har lyst. Du kan derfor skifte champignonerne ud med gulerødder eller andre grønsager, hvis der er større begejstring for det.

Mulighederne er mange, men her på siden får du vores bedste bud på den lækreste opskrift, og vi mener naturligvis, at du skal prøve vores version, inden du begynder at lave om i de. Velbekomme!

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu