Mørbradgryde med ris
35-45
Mad til 2 dage
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Mørbradgryde med ris

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion skøn 'mormor-mad' i retro-stil - det smager bare godt! Masser af kød i form af mørbrad, bacon og cocktailpølser. Serveres med basmatiris og agurkesalat. En ret for hele familien. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Soja,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Agurk
1 stk
Hvidvinseddike
1 dl
Svinemørbrad
450 g
Ris hvide
150+150 g
Bacon
150 g
Løg
1 stk
Champignon
250 g
Hakkede tomater
1 dåse
Cocktailpølser
75 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 647 kcal
  • Fedt 21 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Agurkesalat: Skær agurk i tynde skiver. Bland vineddike, 1 dl sukker, ½ tsk salt og peber og hæld over agurkeskiverne. Vend rundt og lad det trække til retten er klar.
  2. Fjern sølvsene og afpuds mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver og bank dem let, så de bliver ca. 1 cm.
  3. Kog ris i 3 dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig. TIP: Du kan koge alle risene med det samme og varme resten sammen med sovsen på dag 2.
  4. Rengør champignon og skær i skiver. Pil og hak løg. Svits bacon og løg i en gryde. Tilsæt champignon og steg videre et par min. Kom det på en tallerken.
  5. Brun mørbrad i gryden 1 min. på hver side ved god varme. Krydr med salt og peber og tilsæt ½ dl vand. Kom løg, bacon og champignon tilbage i gryden og tilføj tomat. Lad det koge ved svag varme ca. 12 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  6. Servér mørbradgryden med friskkogte ris og agurkesalat.
  7. DAG 2: Kog ris jf. pkt. 3. eller kom dem fra dag 1 op i sovsen. Rist pølserne kort i lidt olie i gryden og tilsæt så mørbradgryden. Varm det hele 12-15 min. til det er gennemvarmt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis sovsen er for tyk.