God madpakke til voksne

Enkel guide: Sådan laver du en lækker madpakke til voksne

Mangler du tips til, hvad du kan have med på madpakken? Lad os hjælpe dig med enkelte tips og tricks samt inspiration til gode madpakker til voksne.

Madpakker til voksne: tips til at vælge de rigtige ingredienser

Når du skal sammensætte en god madpakke, handler det ikke kun om, hvordan du tilbereder maden, men også om hvilke ingredienser, du vælger at bruge. Men hvad er egentlig gode ingredienser i en madpakke? Det findes der ingen rigtige eller forkerte svar på. Det er dog altid en god ide at inkludere en række forskellige ingredienser i dine madpakker, så du får balancerede måltider med passende mængder protein, kulhydrater og fedt. Tænk også gerne over, om din madpakke skal bestå af et varmt eller et koldt måltid. Foretrækker du at varme dine måltider i mikrobølgeovnen er det vigtigt at vælge ingredienser, der ikke bliver kedelige og slatne af at blive varmet op. Det samme princip gælder, hvis du foretrækker kolde måltider. Forbereder du madpakker til flere dage ad gangen, der skal fryses ned og tages op aftenen før de skal spises, er det vigtigt at vælge ingredienser, der ikke mister sin gode smag eller lækre konsistens efter optøning.

Inspiration til gode og sunde madpakker til voksne

Når det kommer til at lave en god og sund madpakke, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan finde på af lækre muligheder. Et bud på en lækker madpakke til voksne er at tilberede en lækker middagssalat med grøntsager, du kan lide, sammen med en proteinkilde såsom kylling, fisk eller bønner. Du kan også tilføje nødder eller frø for lidt ekstra knas og næring. En anden mulighed er at tilberede en lækker wrap med lækre grøntsager og krydret kød. Lækre vegetariske muligheder inkluderer blandt andet cremet pastasalat, grøntsagstærte og buddha bowls. Det vigtigste er at finde nogle lækre måltider, der både smager og mætter godt, samtidigt med at du får den næring, du har brug for i løbet af dagen.

Her får du 10 konkrete bud på lækre måltider til madpakken.

  1. Middagssalat med grillet karrykylling og sennepsdressing
  2. Tun quesadila med cheddar og salat
  3. Burrito med mexikrydret kylling
  4. Pita med kebabkrydret oksekød, chili og hvidløgsdressing
  5. Kyllinge- og bulgursalat med søde kartofler og cherrytomater
  6. Lun pastasalat med bacon og salatost
  7. Pokebowl med laks
  8. Cremet kyllingegryde med grøntsager og fuldkornspasta
  9. Broccolideller med quinoa og spidskålssalat
  10. Super power måltidssalat med laks

Vil du have mere inspiration til god og sunde madpakker til voksne? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af lækre opskrifter, der giver ny inspiration til din madpakke.

Få mere inspiration

Sæt smag på din hverdag med en måltidskasse fra RetNemt. Du kan få det, ligesom du gerne vil ha' det. Vælg frit mellem 60 forskellige retter hver uge og skræddersy din måltidskasse til dine og familiens behov.

Prøv en måltidskasse nu