Pita med kebabkrydret oksekød, chili og hvidløgsdressing
15-20
5 dages holdbarhed

Pita med kebabkrydret oksekød, chili og hvidløgsdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Det skal du bruge

Rødløg
1 stk
Æbleeddike (Svovldioxid)
1½+½ tsk
Hakket oksekød
300 g
Mexico mix-krydderi
1 pose
Ras el hanout
1+¼ tsk
Hvidløg
1 fed
Chiliflager
½ tsk
Tomatpuré
½ pakke
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
½ dl
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Pitabrød (Gluten, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 729 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 72 g
  • Protein 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Syltede rødløg: Pil løg, halvér og skær i tynde både. Kom dem i en skål og tilsæt 1½ tsk æbleeddike, ½ spsk sukker, lidt salt og peber. Vend det godt rundt og lad det trække.
  2. Kebabkrydret oksekød: Varm lidt olie op på en stegepande ved høj varme. Kom kødet på i ét stykke og lad det brune 1-2 min. Del det fra hinanden og tilsæt mexico-krydderi, første del af ras el hanout og salt og peber. Steg videre 2-3 min. Kom 1½ spsk vand på, rør rundt og sæt til side.
  3. Chili: Pil og pres hvidløg. Varm 1½ spsk olie i en lille gryde og steg chili flager (reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt) og halvdelen af hvidløget i ca. 30 sek. uden det tager farve. Tag gryden af og tilsæt æbleeddike, ras el hanout, tomatpuré, lidt salt og peber. Rør godt rundt, kom i en skål og sæt på køl.
  4. Hvidløgsdressing: Rør yoghurt med resten af hvidløget. Smag til med salt og peber.
  5. Salat: Skyl salat og tomat. Skær salat i strimler og tomat i tern.
  6. Lun brødene på brødristeren. Fyld dem kød, salat, tomat og rødløg og top med hvidløgsdressing. Servér chilien til.