Nem og sund madplan

Sådan laver du en nem og sund madplan til hele familien

Ender du ofte med at servere de samme 5-10 retter om og om igen, eller er du tit tom for ideer til aftensmaden? Med en madplan kan du gøre madlavningen lettere. Læs om alle fordelene ved en sund madplan her.

Nem og sund madplan til hele familien

Har du ambitioner om en sundere kost, anbefaler vi at lave en sund madplan til hele familien. På den måde kan du komme ugemenuen i forkøbet og dermed slippe for alle bekymringerne om, hvad du og din familie nu skal have at spise i løbet af ugen. Nogle gange kan det være svært at komme i det kreative hjørne og komme på ideer til lækker og spændende aftensmad. Heldigvis er der masser af inspiration at hente til dig, der tænker, at en sund madplan måske er vejen frem.

Hvordan ser en sund madplan ud?

Hvordan den perfekte sunde madplan ser ud, er forskelligt fra person til person. Har du eller din familie særlige smagspræferencer eller allergener, må der i madplanen tages højde for dette. Dog bør en nem og sund madplan altid opfylde følgende kriterier.

  • Retterne skal have et passende næringsindhold, så du og din familie får al den næring, I har brug for.
  • Retterne bør indeholde ingredienser, som du nemt kan finde i din lokale daglivarebutik.
  • Retterne bør kunne laves på ca. 30 minutter.
  • Madplanen kan med fordel indeholde ingredienser, der kan bruges i flere retter. På den måde mindskes madspild.
  • Madplanen skal reflektere familiens smagspræferencer. Hvis du eller børnene for eksempel ikke kan lide champignon, skal de kunne frasortere dette i de forskellige retter.
  • Madplanen skal være økonomisk.
  • Madplanen skal være fleksibel, så du nemt kan rykke rundt ugemenuens retter, hvis der sker ændringer eller I hellere vil have noget andet end det, der egentlig var på menuen den pågældende dag.

Et andet godt tip er at sørge for at lave en varieret madplan. Vi ved, at det kan være fristende at lave det, som man ved er et hit hver gang. Men sund mad handler i høj grad om variation, så du er sikker på at få al den næring, du har brug for. Derfor er det en god ide at variere madplanen fra uge til uge, så I får spist lidt forskelligt. Desto flere nye retter hver uge, du tør prøve kræfter med, desto bedre. Dog skal der selvfølgelig også være plads til de klassiske familiefavoritter!

Nem og sund madplan

Inspiration til en sund madplan

Hvis en sund madplan lyder som noget for dig, skal du bare kaste dig ud i det. Du vil hurtigt opdage de mange fordele ved at have ugemenuen planlagt på forhånd. Mangler du inspiration til din næste madplan, får du her nogle bud på en nem og sund madplan med velsmagende retter, som hele familien vil synes godt om.

Vil du have mere inspiration? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder masser af spændende opskrifter på nem og sund aftensmad.

Få mere inspiration
Nem og sund madplan

Nem og sund madplan med bare få klik

RetNemt gør det nemt at lave en sund madplan. Du skal blot vælge dine favoritter blandt vores 60 ugentlige retter og fortælle os, hvor mange dage og hvor mange personer du ønsker mad til. Så klarer vi resten. Vi leverer udførlige opskrifter og alle ingredienser - med undtagelse af salt, peber, madolie, sukker og hvedemel - lige til døren, så du bare skal gå i gang med madlavningen. Så er der serveret nem og sund aftensmad på ca. 30 minutter. Det er RetNemt!

Vil du gøre madlavningen lettere? Med en måltidskasse bliver det ikke meget nemmere at servere sund og velsmagende aftensmad, der vækker begestring hos både store og små.

Prøv en måltidskasse nu