Salat med kødboller, avocado og hvidløgsdressing
20-30
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Salat med kødboller, avocado og hvidløgsdressing

Lækker og anderledes middagssalat med små kødboller på bund af salat og avocado toppet med ristede kikærter og sprøde radiser. Serveres med hjemmelavet hvidløgsdressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Løg
½ stk
Solo hvidløg
¼+¼ stk
Hakket oksekød
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Paprika
½+½ tsk
Kikærter
1 dåse
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Salatmix Toscana
100 g
Avocado
1 stk
Radiser
60 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 643 kcal
  • Fedt 32 g
  • Kulhydrater 40 g
  • Protein 49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv løg. Rør kødet med æg, halvdelen af det pressede hvidløg, løg, ½ tsk paprika, ½ tsk salt og ¼ tsk peber.
  2. Varm en pande op med lidt olie og form farsen til små kødboller med en dessertske. Steg dem på panden 6-8 min. ved god varme. Vend dem jævnligt undervejs.
  3. Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem kort i koldt vand og lad dem dryppe af.
  4. Rør yoghurt med resten af hvidløget og smag til med salt og peber.
  5. Fordel salaten i et stort fad eller anret på tallerkner. Halvér avocado og tag kødet ud af skallen ved at køre en teske rundt langs kanten. Skær kødet i tynde skiver på tværs og fordel over salaten.
  6. Fordel de stegte kødboller over salaten. Hæld kikærterne på panden fra kødbollerne og rist dem med paprika ved høj varme 2 min.
  7. Skyl radiser og skær dem i kvarte. Fordel de ristede kikærter over salaten, top med radiser og servér med hvidløgsdressing.