Sådan laver du nem frokost til børn

Enkel guide: Sådan laver du nem frokost til børn

Frokost er en vigtig del af et barns hverdag, fordi den hjælper med at holde energiniveauet jævnt, indtil der skal spises aftensmad. Heldigvis er det super nemt at lave god frokost til børn, der både er velsmagende og mættende. Se bare her!

God frokost afhænger af morgenmad og aftensmad

Hvor stor en frokost til børn skal være afhænger meget af, hvilke andre måltider der serveres i løbet af dagen, og hvornår I som familie spiser aftensmad. I familier, hvor aftensmaden indtages relativt tidligt, og hvor der også serveres en solid og nærende morgenmad, er det ofte tilstrækkelig med en let frokost i form af for eksempel et stykke frugt og en lille sandwich. Spiser børnene omvendt noget let til morgenmad og måske også senere aftensmad, bliver frokosten måske dagens vigtigste måltid. I dette tilfælde skal frokosten kunne holde dit barn mæt i længere tid. Hvor mange snacks et barn spiser i løbet af dagen, har også betydning for, hvad der er en passende frokost til børn.

Foruden at sikre en passende mængde mad i frokosten er det også vigtigt at skabe en god balance mellem protein, kulhydrater og fedt, så børnene får alle de næringsstoffer, de har brug for. Sørg også altid for, at frokosten har tilstrækkeligt med frugt og grønt.

Vidste du, at du med en måltidskasse kan gøre det pærelet at servere lækker og børnevenlig aftensmad i en travl hverdag? Gå til ugens menu for at se det spændende udvalg af lækre børnevenlige retter, der giver gode smagsoplevelser på tallerkenen.

Se ugens menu

Forslag til let og nem frokost til børn

Her er nogle forslag til let og nem frokost til børn, som kan tilberedes på få minutter.

  • Et hårdkogt æg, cherrytomater og friske grøntsagsstænger.
  • Bananpandekage lavet på to æg og en banan. For lidt mere smag kan du også røre noget kanelpulver i. Top gerne med friske blåbær.
  • Havregrød med æble.
  • Knækbrød smurt med leverpostej toppet med agurk.
  • Rugbrød med kødpålæg toppet med peberfrugt.
  • Yoghurt med frugt efter eget valg.

Inspiration til en nem og solid frokost til børn

En mere solid frokost til børn kræver typisk en større indsats, når det kommer til madlavning. Derfor er et godt tip at lave en større portion aftensmad, så der er noget til børnenes frokost næste dag. På den måde slipper du for at bruge ekstra tid i køkkenet. Et andet smart tip er at lave for eksempel pølsehorn, frikadeller eller pirogger, som du så kan fryse ned i portioner og tage op aftenen før til børnenes frokost den efterfølgende dag. Med denne metode kan du slippe af sted med kun at forberede frokost for eksempel én gang om ugen, hvor du sætter en times tid eller to af til at fylde fryseren med næste uges frokost til børnene.

Her er nogle forslag til solid og nem frokost til børn, der kan laves på ca. 30 minutter.

Vil du have mere inspiration til nem og solid frokost til børn? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et stort udvalg af børnevenlige retter, perfekt som nem frokost til børn.

Inspiration til nem frokost til børn