Japansk mad: en verden af smag og rige traditioner

Japansk mad: en verden af smag og rige traditioner

Er du vild med japansk mad? Udforsk hemmelighederne bag japansk mad, en kulinarisk rejse fyldt med tradition og smagfulde overraskelser. Dyk ned i et univers af japanske retter, der inspirerer og giver lyst til mere.

Hvad gør japansk mad til noget ganske særligt?

Japansk mad har opnået stor popularitet verden over, og det er bestemt ikke uden grund. Japanske retter udmærker sig ved deres balance mellem æstetik, tekstur og smag. Det handler om mere end bare ingredienserne – det er kunsten at præsentere måltidet på en måde, så øjet også får sit gastronomiske sus. Den visuelle appel spiller sammen med friske råvarer som fisk, grøntsager og ris. Fra farverige poke bowls til dampende skåle med ramen – hvert element har sin plads på tallerkenen og bidrager til den samlede harmoni i retterne.

5 lækre retter fra det japanske køkken

Udforsk de japanske klassikere

Hvad er det første, du kommer til at tænke på, når du tænker på japansk mad? Vi danskere er nok mest bekendt med traditionelle japanske retter som sushi og onigiri, der er blandt de helt store favoritter herhjemme. Men har du hørt om japanske klassikere som donburi, ramen eller okonomiyaki? Disse verdenskendte retter er blandt Japans mest populære street food retter, der lader dig smage på nogle af Japans absolut lækreste madtraditioner.

Vil du udforske det japanske køkken og opdage nye favoritter? Så får du her 5 bud på nemme og lækre opskrifter på japansk-inspirerede retter for hele familien. Vores trin-for-trin opskrifter guider dig igennem processen, så du nemt kan lave inspirerende retter såsom nagoya tebasaki og tonkatsu hjemme i eget køkken.

Okonomiyaki er en klassisk street food ret i Japan. Ved første øjenkast ville man måske tro, at der var tale om en slags pizza, men faktisk består denne japanske ret af en kålpandekage toppet med okonomiyaki sauce og øvrige toppings efter eget valg. Vi har valgt at lave en vegetarisk version, hvor vi også har skiftet den traditionelle okonomiyaki sauce ud med teriyaki sauce. Kålpandekagen toppes med forårsløg, radiser, syltede svampe, koriander og sesamfrø. Ved servering toppes omeletten yderligere med mayonnaaise og teriyakisauce.

Hver ret byder på autentiske japanske smagsoplevelser, der transporterer dig lige til hjertet af Japans pulserende street food markeder.

Hos RetNemt elsker vi at tage på smagsrejse til fjerne lande. Derfor har vi altid retter fra forskellige verdenskøkkener på menuen, så du kan opleve forskellige madkulturer og -traditioner hjemme i eget køkken. Så saml din familie omkring bordet, og lad vores eksotiske retter fra alle fire verdenshjørner være startskuddet til nye kulinariske eventyr hjemme i jeres eget køkken!

Gå til opskriftsuniverset