Sådan laver du en nem og sund madplan til hele familien

Sådan laver du en nem og sund madplan til hele familien

Ender du ofte med at servere de samme 5-10 retter om og om igen, eller er du tit tom for ideer til aftensmaden? Med en madplan kan du gøre madlavningen lettere. Læs om alle fordelene ved en sund madplan her.

Frit valg mellem 60 retter på ugens menu

Nem og sund madplan til hele familien

Har du ambitioner om en sundere kost, anbefaler vi at lave en sund madplan til hele familien. På den måde kan du komme ugemenuen i forkøbet og dermed slippe for alle bekymringerne om, hvad du og din familie nu skal have at spise i løbet af ugen. Nogle gange kan det være svært at komme i det kreative hjørne og komme på ideer til lækker og spændende aftensmad. Heldigvis er der masser af inspiration at hente til dig, der tænker, at en sund madplan måske er vejen frem.

Vil du gerne lave en nem og sund madplan uden besvær? På ugens menu kan du sammensætte en sund og lækker madplan med bare få klik. Der er frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge, så du kan prøve en masse forskelligt hver uge og sætte god smag på din hverdag. Det er RetNemt!

Hvordan ser en sund madplan ud?

Hvordan den perfekte sunde madplan ser ud, er forskelligt fra person til person. Dog bør en nem og sund madplan altid opfylde følgende kriterier.

  • Retterne skal have et passende næringsindhold, så du og din familie får al den næring, I har brug for.
  • Retterne bør indeholde ingredienser, som du nemt kan finde i din lokale dagligvarebutik.
  • Retterne bør kunne laves på ca. 30 minutter.
  • Madplanen kan med fordel indeholde ingredienser, der kan bruges i flere retter. På den måde mindskes madspild.
  • Madplanen skal reflektere familiens smagspræferencer og behov. Hvis du eller børnene for eksempel ikke kan lide champignon, skal de kunne frasortere disse i de forskellige retter. Har du eller din familie særlige smagspræferencer eller allergener, må der også i madplanen tages højde for dette.
  • Madplanen skal være økonomisk.
  • Madplanen skal være fleksibel, så du nemt kan rykke rundt ugemenuens retter, hvis der sker ændringer eller I hellere vil have noget andet end det, der egentlig var på menuen den pågældende dag.

Inspiration til en sund madplan

Hvis en sund madplan lyder som noget for dig, skal du bare kaste dig ud i det. Du vil hurtigt opdage de mange fordele ved at have ugemenuen planlagt på forhånd. Mangler du inspiration til din næste madplan, får du her nogle bud på en nem og sund madplan med velsmagende retter, som hele familien vil synes godt om.

Vil du gerne have mere inspiration til nemme og sunde hverdagsretter? Så gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et kæmpe udvalg af spændende opskrifter, der tager din hverdagsmad til et helt nyt niveau.

Nem og sund madplan med bare få klik

RetNemt Måltidskasser gør det legende nemt at lave en sund og inspirerende madplan for hele familien. Du skal blot vælge dine favoritter blandt vores 60 ugentlige retter og fortælle os, hvor mange dage og hvor mange personer du ønsker mad til. Så klarer vi resten. Vi leverer udførlige opskrifter og alle ingredienser – med undtagelse af salt, peber, madolie, sukker og hvedemel – lige til døren, så du bare skal gå i gang med madlavningen. Så er der serveret nem og sund aftensmad på ca. 30 minutter. Det er RetNemt!