Hurtig og sund aftensmad

Fem tips til hurtig, sund aftensmad

Hvordan undgår man at falde i gryden med fast food eller falde for de usunde fristelser, når man ikke har nogen ideer til sund og hurtig aftensmad? Bare rolig, hjælpen kommer her.

Ideer til sund og hurtig aftensmad

Det kan være ualmindeligt svært at holde fast i de gode ambitioner om sund, velsmagende aftensmad, når klokken slår 17, og man lidt mat i sokkerne triller hjem fra arbejde. For når først eftermiddagstrætheden sætter ind, og hjernen umuligt kan finde på noget til aften, hvad gør man så? Den nemmeste løsning er naturligvis at bestille en måltidskasse med sunde, varierede måltider, den slags kan klares med ganske få klik, og du kan få aftensmad til hele ugen leveret lige til døren. Men hvis du selv vil stå for indkøb med mere, kommer her fem opskrifter på hurtig, sund aftensmad, der tager mindre end en halv time at forberede. Så kan du bruge din tid på noget sjovere.

Få sund aftensmad med en måltidskasse

1. Til dig med børn

Især mindre børn elsker mad, de selv kan samle, og den her nemme ret med wraps med adobomarineret kylling og avokado er et skønt eksempel på et hurtigt, sundt måltid, som hele familien vil elske. Server kyllingen med sprøde grøntsager og sød chilisauce. Enkelt, velsmagende og ret lækkert!

Find børnevenlige wraps her

2. Til dig, der elsker fed fisk og fyldige salater

Fed fisk som røget laks er fuld af sunde næringsstoffer og er i øvrigt utrolig nemt at trylle om til en lækker, fyldig ret som denne her; varmrøget laks med appelsin- og æblesalat, kartofler og dildsauce. Den røgede laks tilfører retten salt og smager helt fantastisk sammen med de øvrige ingredienser. Den her ret er til dig, der gerne vil have en nem ret, der er virkelig hurtig at tilberede. Især hvis du koger kartoflerne på forhånd.

Prøv den skønne laksesalat

3. Til vegetaren eller dig, der gerne vil være det

Flere og flere danskere vil gerne spise mindre eller slet intet kød, og denne vegetarret er som et Kinder-æg af gode ting; den er mættende, hurtig og sund på én og samme tid. Denne karry-omelet er fyldt med en mættende og lækker kornblanding og serveres med sprøde grøntsager, groft brød og en frisk dip. Nemt og smagfuldt til en kødfri dag.

Se opskriften på lækker æggewrap

4. Til dig, der gerne vil have selskab i køkkenet

Denne ret er oplagt til at tage børnene med i køkkenet og lære dem lidt om grøntsagerne og de andre ingredienser, mens I laver maden sammen. Har du små børn, kan du med retter som den her lave aftensmaden så hurtigt, at selv familiens mindste kan underholde sig imens.

Retten består af tynde kalkunschnitzler med lufttørret skinke og en skøn grøn kartoffelsalat til. En skøn ret inspireret af det italienske køkken og sund, hurtig hverdagsmad til hele familien.

Opskrift på sprød kalkunsaltimbocca her

5. Til dig, der elsker klassikere med et twist

Her har vores kokke gjort den klassiske waldorfsalat en tand sundere ved at skifte fløden og den tunge creme fraiche ud med et sundere alternativ. Rødkålssalaten serveres med kylling stegt med citron, der giver et lækkert pift. En sund, hurtig ret med masser af grønt og mindre kød.

Find opskriften her

Har du læst med og tænker, ja, ja, det er da meget fint med sunde, hurtige måltider, men jeg får ikke købt ind til dem eller lavet dem. Så er en måltidskasse måske noget for dig.

Prøv en sund måltidskasse nu