Nem og sund aftensmad

Tips til nem og sund aftensmad

Mangler du inspiration til nem og sund aftensmad? Så er du kommet til det rette sted. Her får du masser af smarte tips og tricks, som gør det nemt at lave sund og nærende aftensmad uden at gå på kompromis med den gode smag.

Sund mad er varieret mad

Et sundt måltid kan se ud på mange måder. Det afgørende for en sund og nærende kost er variation, så du kan få alle de næringsstoffer, du har brug for. Sund mad er meget andet end salat og råkost. Sørg for at få den rette sammensætning af protein, kulhydrater og fedt. For at gøre det lettere at overholde den sunde livsstil og undgå usunde fristelser kan du prøve at leve efter nedenstående tips til sund og nem aftensmad.

1. Hav et udvalg af sunde basisvarer derhjemme

Et godt tip er altid at have et udvalg af sunde og nærende basisvarer liggende derhjemme i køkkenskabene. Dette er især praktisk, når du efter en lang arbejdsdag kommer hjem uden overskud til den helt store indsats i køkkenet. Masser af grønt, protein i form af kød, bønner, linser og kikærter og kulhydrater i form af fuldkornspasta, brune ris eller bulgur er godt at have derhjemme, så du nemt kan gå ud i køkkenet og trylle et lækkert måltid frem på kort tid. Fuldkornsprodukter og brune ris tager ganske vist lidt længere tid at tilberede end hvide ris og pastatyper – men du holder dig mæt længere, hvilket kan være med til at mindske trangen til søde sager sidst på aftenen, når den står på fslapning og hygge med familien.

2. Put grøntsager i alle retter

Det er et must altid at have en masse grøntsager liggende i køleskabet derhjemme. Der er mange fordele ved at lave mad med gode grøntsager. Ikke mindst hvis dit mål er at lave en sund og hurtig aftensmad. Grøntsager bidrager nemlig med en masse vigtige vitaminer og mineraler, som er afgørende for en sund kost. Et godt tip er i et eller andet omfang at putte grøntsager i aftensmaden. Du kan nemt snitte nogle grøntsager og smide dem på panden sammen med nogle krydderier. Så har du lækkert grønt tilbehør til maden med masser af god smag. Har du for eksempel gulerødder, squash eller kål liggende derhjemme i køleskabet, kan du snitte dem og blande dem i en gryde med pasta og tomatsovs kort tid før servering. En simpel salat er også hurtig at smide sammen og kan gøre et måltid både farverigt og mere spændende. Bland din salat med bønner, brune ris og tun, og så har du et sundt, nærende og velsmgende måltid på få minutter.

Nem og sund aftensmad

3. Lav aftensmad til flere dage ad gangen

Hvis du gerne vil undgå fast food og andre usunde løsninger, når tiden til madlavning sidst på dagen er knap, kan det være en rigtig god ide at lave mad til flere ad gangen. Dette er et godt tip til dig, der faktisk godt kan lide at lave mad, men som ikke føler, at der er tid nok i hverdagen. Når du alligevel står i køkkenet, kan du lave en stor portion eller tilføje mere fuldkorn, kød eller grønt til retten, så du kan spise den over flere dage. Maden kan du dele op i flere portioner og fryse ned, så du en anden dag blot kan nøjes med at tage en portion op fra fryseren og varme op, inden du skal spise.

Nem og sund aftensmad

4. Sund og nem aftensmad leveret lige til døren

Hvis du vil gøre hverdagen lidt nemmere, kan du med fordel bestille en måltidskasse med sund og varieret aftensmad. Så slipper du for både indkøb og tidskrævende planlægning, og du får nemmere ved at vedligeholde den sunde livsstil. Du skal blot tilberede maden, og med et stort udvalg af sunde og velsmagende retter hver uge er der altid noget for enhver smag, så alle kan være med. Det er RetNemt!

Hos Retnemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave nem og sund aftensmad til hele familien. Vi leverer lige til døren, så du blot skal tilberede og nyde maden.

Prøv en måltidskasse nu