Efterårsmad – nemme opskrifter til efteråret

Efteråret er en vidunderlig tid på året, der byder på masser af lækre efterårsretter såsom varme supper og gryderetter. Mangler du inspiration til nemme opskrifter på lækker efterårsmad, er du kommet til det rette sted!

Inspiration til lækker efterårsmad

Når sommeren lakker mod enden, og efteråret står for døren, begynder vi at se nye tendenser på madlavningsfronten. Naturen begynder at skifte farve, dagene bliver mørkere, temperaturen falder gradvist, og de lette sommersalater skiftes så småt ud med varme supper og fyldige gryderetter. Der er ingen tvivl om, at man i efterårsmånederne i højere grad har lyst til varm aftensmad. Savner du inspiration til varm aftensmad til de kolde og regnfulde efterårsdage, kommer der en håndsrækning her!

Efterårsupper

Supper er en klar favorit i efteråret, da de både smager forrygende og varmer kroppen på de kølige efterårsdage. Der findes et væld af forskellige supper, perfekt til efteråret. Du kan for eksempel tage udgangspunkt i efterårssæsonens grøntsager og bruge græskar, gulerødder, pastinak eller porrer som hovedingrediens i din suppe. For at give retten mere fylde kan du med fordel servere din efterårssuppe med luftigt brød eller toppe suppen med sprøde crutoner for lidt knas.

Kartoffelporresuppe opskrift
Cremet kartoffelporresuppe med røget laks.

Gryderetter

Når efteråret sætter ind, og kulden melder sin ankomst, er der få ting, der er så tilfredsstillende som en varm og fyldig gryderet. Her er gullash et pragtfuldt eksempel. Gullash er en fyldig gryderet, der stammer fra Østeuropa. Efterårsretten kombinerer mørt oksekød, løg, paprika og andre smagfulde krydderier for at skabe en eksplosion af smag, der får mundvandet til at løbe. Gullash kan serveres med kartoffelmos eller kogte kartofler for at skabe en perfekt balance mellem smag og tekstur.

Gullash opskrift
Gullash med brød og kartofler, lavet på hakket oksekød og toppet med creme frisk.

Kartoffel- og rodfrugtsmos

Kartoffel- eller rodfrugtsmos er endnu et godt bud på lækker efterårsmad, der er et hit blandt mange. Du kan servere kartoffelmosen som den primære ingrediens i dine efterårsretter, toppet med for eksempel bløde løg og bacontern, eller du kan vælge at servere kartoffelmosen som tilbehør til for eksempel en saftig bøf. Er kartoffelmos også blandt dine favoritter til efteråret, kan du prøve kræfter med vores lækre opskrift på krydret gris a la brændende kærlighed eller brændende grøn kærlighed med porre og panchetta. Du kan også vælge at udskifte kartoffelmosen med en lækker rodfrugtsmos for et spændende twist.

Brændende kærlighed opskrift
Krydret gris a la brændende kærlighed.

Varm mad til de kolde efterårsdage

Hos RetNemt har vi hundredvis af lækre opskrifter på efterårsmad, der giver gode smagsoplevelser på tallerkenen. Her er nogle bud på lækre efterårsretter, der vil imponere både store og små.

Risotto opskrift
Risotto med stegte jordskokker og markchampignon.

Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave nem og lækker hverdagsmad for hele familien. Med frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge er der altid noget for enhver smag, så du og familien kan prøve en masse forskelligt og få gode smagsoplevelser på tallerkenen hver uge.