Ideer til nem og lækker aftensmad

Ideer til nem og lækker aftensmad

At lave rigtig god, lidt mere luksuriøs aftensmad behøver faktisk ikke være så kompliceret endda. Mangler du inspiration til nem og luksuriøs aftensmad, som du nemt kan invitere gæster hjem til, eller stille op en lørdag eller søndag, hvor I sammen som familie vil spise noget ekstra lækkert? Frygt ej, hjælpen kommer her!

Gode råvarer

Nøglen til at lave et ekstraordinært måltid er ofte at bruge friske råvarer af god kvalitet. Hvis du vil imponere familien eller vennerne med nem og lækker aftensmad, anbefaler vi, at du bruger friske råvarer af høj kvalitet. Når det kommer til kød og fisk, får du ofte, hvad du betaler for. Møre udskæringer med meget smag og frisk fisk koster uundgåeligt lidt mere. Grøntsager behøver dog ikke at være dyrere, bare fordi de er friske og velsmagende. Der handler det mere om at vide, hvor man kan få friske grøntsager.

Spis efter sæsonen

Hvis du vil spise noget lidt ekstra lækkert, kan du prøve at spise efter sæsonen. Med sæsonaktuelle grøntsager får du nemlig lækre grønne ingredienser med masser af god smag. Om sommeren kan du eksempelvis servere en ret med friske asparges, grillet aubergine eller nye kartofler. Om efteråret kan du som tilbehør til en ret lave lækre sprøde rodfrugtfritter eller bagt græskar. Mulighederne for sæsonaktuelle retter er mange, og kun fantasien sætter grænser.

Spis efter sæsonen

Nem og lækker aftensmad

Ideer til nemme og lækre retter

Et luksuriøst måltid kan se ud på mange forskellige måder. Her har du nogle eksempler på nem og lækker aftensmad, der vil imponere hele familien.

Nem og lækker aftensmad

God mad tager tid

Nem og lækker aftensmad behøver ikke at betyde, at maden skal være klar på 20 minutter. Nøglen til at lave god mad, der synes luksuriøs, er ofte at acceptere, at det tager tid at fremhæve den gode smag. Dog behøver lidt længere tilberedningstid ikke at være ensbetydende med, at du selv skal arbejde mere med maden. Mange retter har godt af en længere tilberedningstid, hvor de bare kan passe sig selv i ovnen eller på komfuret. Har du lavet en lækker marinade til dit kød, skal marinaden have tilstrækkelig tid til at trække ind i kødet og give masser af god smag. Det tager tid, men det afspejler sig til gengæld også i den gode smag, som retterne får.

Vil du have mere inspiration til nem og velsmagende aftensmad? Gå på opdagelse i vores spændende opskriftsunivers, hvor du kan finde 800+ opskrifter på lækker aftensmad, som hele familien vil synes godt om.

Frit valg mellem 60 retter