Marokkansk tagine
Mad til 2 dage
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Marokkansk tagine

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion marokkansk tagine, som er en traditionel sammenkogt ret med kød og grøntsager i en krydret sauce. Den serveres med grove ris dag 1 og med couscous dag 2. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
Fuldkornsris
200 g
Grønne bønner
200 g
Rødløg
1 stk
Rød peber
1 stk
Hvidløg
3 fed
Kyllingebryst
560 g
Ras el hanout
1+½ spsk
Hakkede tomater
2 dåse
Koriander
1 drys
Hønsebouillon
1 pose
(Æg, Selleri)
Rosiner
1 pose
Couscous
170 g
(Gluten, Hvede)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 647 kcal
  • Fedt: 13 g
  • Kulhydrater: 86 g
  • Protein: 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Vær opmærksom på at nogle ingredienser også skal bruges på 2. dagen

Sæt ris over i 4 dl vand med lidt salt. Kog med låg i 30 min. Sluk og lad trække til resten af retten er færdig.
Skyl grøntsagerne. Skær bønnerne i stykker på 2½ cm. Skær løg i både og peberfrugter i tern på 2½ cm. Pil og pres hvidløg.
Skær kyllingen i tern ca. 2x2x cm.
Varm 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sautér/brun kødet i ca. 3 min. ad 2-3 omgange. Drys med salt og peber.
Tilsæt bønner, løg, peberfrugt, hvidløg, 1 spsk krydderi og hakkede tomater under omrøring. Bring retten i kog og lad den simre under låg i ca. 12 min.
Skyl og tør koriander. Servér tagine med kogte ris og drys korianderblade på toppen.
Håber maden smager!