Jamaicansk kylling med ananas-salsa, ris og chipotle-lime smør
25-35
5 dages holdbarhed

Jamaicansk kylling med ananas-salsa, ris og chipotle-lime smør

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Smør
  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Basmatiris
135 g
Bønner
½ dåse
Ingefær
½ stk
Røget chili
¼+¼ pakke
Timian
½ pose
Røget paprika
½ tsk
Kyllingelårsteak
2 stk
Skalotteløg
½ stk
Mynte, frisk
½ pakke
Ananas i tern
140 g
Lime
½+¼ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 782 kcal
  • Fedt 31 g
  • Kulhydrater 80 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris og bønner: Kog risene som anvist på posen. Dræn bønnerne og kom dem i, når risene er kogt færdige. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
  2. Tag 1½ spsk smør frem og lad stå til at blive blødt.
  3. Krydret kylling: Skræl og riv ingefær i en skål. Bland med røget chili, timian, paprika og 1 tsk sukker. Kom kyllingelår i og gnub godt ind. Læg kyllingelårene med skindet nedad på en kold stegepande med lidt olie. Tænd på høj varme og steg i ca. 8 min. til skindet er sprødt. Vend kyllingen og steg videre ca. 5 min. på den anden side. Krydr med salt og peber.
  4. Ananas-salsa: Pil og hak skalotteløg fint. Hak mynten fint. Bland det med ananastern, ½ spsk olivenolie og skal og saft af en ½ lime. Smag til med salt.
  5. Chipotle-lime smør: Rør det bløde smør med røget chili og limesaft.
  6. Servér den stegte kylling med ananas-salsa, ris og bønner samt chipotle-lime smør.