Asiatiske boller i karry
30-40
Laktosefri
3 dages holdbarhed

Asiatiske boller i karry

Dansk klassiker på asiatisk manér, med kokosmælk og forårsløg. Serveres med ris.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • krebsdyr,
  • fisk,
  • soja,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Mel
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Løg
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Hakket gris & kalv
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
½+¼ spsk
Karrypasta (Krebsdyr)
1 tsk
Ingefær
15 g
Gulerod
2 stk
Kokosmælk
2 dl
Fiskesauce (Fisk)
¼ spsk
Limeblad
1 stk
Karry
1 tsk
Forårsløg
½ stk
Koriander
1 drys
Sesamolie (Soja, Sesamfrø)
½ spsk
Lime
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 979 kcal
  • Fedt 45 g
  • Kulhydrater 99 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
  2. Kødboller: Pil hvidløg og løg. Riv begge dele på rivejernet. Rør kødet med lidt salt og peber i 1 min. Tilsæt æg, soja, ½ spsk mel og halvdelen af løg og hvidløg. Rør godt sammen og lad stå i 5 min. Form boller af farsen på størrelse med en femkrone.
  3. Sauce: Varm mens farsen hviler en gryde eller wok op med lidt olie og steg karrypasta et par min. Tilsæt revet ingefær og resten af løg og hvidløg og steg 1 min. Kom 1 dl vand på og kog op. Kom bollerne i og lad dem simrer under låg i 10 min. Tag bollerne op og sæt til side.
  4. Skræl gulerødder og skær i tynde strimler. Tilsæt gulerødder, kokosmælk, soja, fiskesauce, limeblade og karry til saucen. Kog i 7-8 min ved middel varme.
  5. Skyl forårsløg og skær i tynde ringe. Pluk og hak koriander. Kom begge dele i saucen sammen med sesamolie og kødbollerne. Del lime i kvarte og pres saften ned i saucen. Smag til med lidt sukker og evt. mere fiskesauce og soja.
  6. Varm godt igennem og servér med ris.